mandag, juni 24, 2024

Prisen på borettslagsboliger steg en prosent andre kvartal

Populært

NBBLs prisstatistikk viser at prisen på borettslagsboliger steg 1,0 prosent i 2. kvartal 2022. Det siste året har imidlertid prisene økt 7,1 prosent.

– Etter en kraftig boligprisvekst i starten på året, steg prisene på borettslagsboliger 1 prosent i 2. kvartal. 1 prosent prisvekst er nokså moderat i forhold 2,5 prosent som er gjennomsnittet siden prisindeksens oppstart i 2003, sier adm.dir. i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL), Bård Folke Fredriksen.

– Borettslagprisene har likevel økt hele 7,1 prosent hittil i år. Det er en boligprisvekst som gjør det svært vanskelig for førstegangskjøpere å spare opp den nødvendige egenkapitalen for å kjøpe sitt første hjem. Vi ønsker derfor en mer moderat boligprisvekst velkommen, sier Fredriksen.

BILDE: NBBL

Tre grunner til at NBBL tror boligprisveksten vil forbli moderat andre halvår:

  1. Rentene stiger raskt. I løpet av nokså kort tid forventes boliglånsrenten å gå fra om lag 2 prosent til om lag 4,5 prosent.
  2. Generelt økt kostnadspress, og da særlig høy strømpris spiser opp reallønnsveksten og begrenser husholdningenes handlingsrom i budrundene.
  3. Boligprisveksten har historisk vært sterkest tidlig på året. Når høsten kommer avtar prisveksten pga. sesongmønster.
1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel