tirsdag, april 20, 2021

Slik lager du din egen hagedam av et gammelt dekk

Populært

spot_img

Med et stadig økende antall biler på veiene øker også mengden gamle bildekk som naturlig nok må skiftes ut med jevne mellomrom. Heldigvis finnes det gode returordninger for disse dekkene som ikke lenger kan gjøre nytte for seg, men med enkle grep kan man også bruke dem hjemme i hagen – som hagebasseng.

Gamle dekk er forholdsvis enkle å få tak i, og aller best er et gammelt traktordekk. Det har en fin størrelse å lage hagebasseng av, og bonden slipper å betale for å bli kvitt det. Spør litt rundt, og du finner garantert et du kan få i nærområdet ditt.

Dette trenger du:

  • Et stort dekk (helst traktordekk)
  • Stein i forskjellige størrelser
  • En spade
  • En stikksag
  • Plastduk
  • Grus og sand

Dette gjør du:

1. Begynn med å grave et hull med samme størrelse som dekket du har fått tak i. Dekket skal passe akkurat i hullet, så ta mål.

2. Bruk stikksagen og sag av kanten som blir liggende øverst. Se på bildet under

3. Nå dekker du dekket med plastduken slik at det blir helt tett hele veien rundt.

4. Fyll litt sand inni dekket slik at plasten holder seg på plass og legg på litt grus.

5. Så kommer det morsomme – dekorasjonen. Her er det bare å slippe fantasien løs. Noen bygger opp med murstein som en slags brønn, mens andre igjen bruker naturstein. Det blir også fint med planter og blomster rundt langs kanten. Mulighetene er mange.

6. Så er det bare å fylle opp hagedammen med vann, og vips – den er ferdig!

Og det beste av alt, den er så godt som gratis.

Gjør man dette riktig vil man oppleve et yrende dyre- og insektliv i dammen, ja, noen har til og med fisk i dem. Et lite økosystem for seg selv.

Det er viktig å være oppmerksom på at dette krever noe mer tilsyn, og aller helst bør man skifte deler av vannet ved behov. Men ut over dette er det en morsom og fin ting å ha i hagen sin. Lykke til.

76,037FansLik
269FølgereFølg
spot_img
spot_img

Neste artikkel