tirsdag, november 30, 2021

H&M Home med hyllest til kvinnen i ny brukskunst-serie

Populært

H&M Home har samarbeidet med fire kvinnelige kunstnere om en samling av personlige og unike interiørdetaljer for hjemmet.

Kolleksjonen som allerede er tilgjengelig via H&M Home heter «For Love of Art» og inneholder puter og tepper med grafiske mønstre, vakker keramikk og dekorative plakater.

Vi forbinder gjerne Hennes & Mauritz med det gigantiske. Alle over en viss alder husker supermodell-kampanjene. Og i mer enn ti år har de samarbeidet med de aller største luksus-designerne for å skape klær i et mer allment tilgjengelig High Street-prisformat.

Da de lanserte kolleksjonen «For Love of Art» var det med et motsatt fortegn av det man historisk har forbundet med design-mastodonten H&M: Denne gangen har de slått seg sammen med de tre dyktige kunstnerne som driver med kunst og håndverk i betydelig mindre skala enn det vi er vant til fra Hennes & Mauritz.

– Vi har slått oss sammen med tre fantastiske kunstnere og laget en samling av personlige og unike stykker til hjemmet ditt. Alle de dyktige artistene har sitt eget unike yrke og egenskaper og vil ta ut kunsten sin på ulike H&M HOME-artikler, forteller motegiganten.

Det er de to barndomsvennene Célia Amroune og Aline Kpade som står bak den kreative duoen Sacrée Frangine. I duoens studio i Paris skapes det minimalistiske illustrasjoner i varme farger som viser oss skjønnheten i søsterskap, morskap og kvinnelighet.

Arbeidet til Sacrée Frangine er inspirert av mennesker – spesielt av kvinner – og feminine temaer som utforsker skjønnheten i enkle ting og hverdagsliv.

– Stykkene våre i samlingen er milde påminnelser om å ta deg tid. Ta deg tid til å drømme, til å tenke på et vakkert landskap, til å smile, til å tilbringe tid med mennesker du elsker eller savner, sier de to damene som står bak Sacrée Frangine.

De presenterer sitt kunstneriske uttrykk på et unikt utvalg keramikk. Du finner deres bidrag på den vakre store vasen med terrakottafarget glasur, de dekorative vasene som matcher perfekt høstbukettene dine, og i lysene med rottinglokk og som dufter herlig av patchouli.

Brunna Mancuso lager sin vakre kunst i et studio i São Paolo, Brasil. Hennes bidrag finner du i plakatene i kolleksjonen. Hun har benyttet ulike teknikker for å lage dem, både akvarell, gouache og akryl. Brunnas favorittmotiv er kvinner.

– Vi er så mektige og delikate på samme tid. Jeg liker å utforske det i arbeidet mitt gjennom de uttrykksfulle penselstrøkene, teksturene, formene og fargene. Jeg ville elsket om alle kvinner på planeten følte seg like trygge som kvinnene jeg maler, sier Brunna Mancuso.

Brunnas fantastiske kunstverk har blitt omgjort til et utvalg plakater med vakre kvinnelige motiver.

Sistemann i dette kunstløftet er Diana Ejaita som er en italiensk-nigeriansk kunstner bosatt i Berlin. Hennes bruk av silhuetter i dramatiske og kontrasterende farger har gitt arbeidene hennes plass på forsiden av noen av verdens mest respekterte magasiner. Bildene hennes forteller oss historier om avstamning, kultur og natur. Det som får illustrasjonene hennes til å skille seg ut er en kombinasjon av kontrasterende områder i svart og hvitt men samtidig myke mønstre og teksturer som skaper bilder som skildrer styrken til femininitet.

– For denne kolleksjonen tenkte jeg på at folk skulle være i dialog med miljøet, og et budskap som inspirerer oss til å ta valg med respekt for naturen. Jeg tror denne typen refleksjoner er grunnleggende i dag, sier Diana Ejaita.

Dianas kunst har blitt plassert på et utvalg tekstiler til hjemmet, inkludert broderte putetrekk som vil bli et blikkfang på enhver sofa, og myke jacquardvevde tepper.

1,199FansLik
271FølgereFølg

Neste artikkel