tirsdag, juni 18, 2024

Genialt triks: Slik vasker du flaggstangen – uten å legge den ned

Populært

Du kan fjerne grønske og forurensing fra flaggstangen uten å legge den ned.

Skiftende vær og temperaturer setter sitt preg på utemiljøet i hagen. Mens utemøbler og andre hageredskaper kan settes inn om vinteren, står flaggstangen ute hele året.

Å legge ned flaggstangen er for mange et lite ork. Men du kan faktisk rengjøre den enkelt og greit uten å ta den ned, skriver Idenyt.dk.

Slik gjør du:

Fest en gammel håndduk i flagglinen.

Fukt håndduken med vann tilsatt rengjøringsmidler.

Trekk håndduken opp og ned.

Riktig vaskemiddel

Har du en glassfiberstang kan denne rengjøres med varmt såpevann. Hvis det er mye akger kan du enten tilsette litt klorin eller rensemiddel for glassfiberbåter. Du kan også med fordel sette den inn med litt bilvoks. Dette vil ikke bare gi flaggstangen en pent polert overflate, men den vil også ha ekstra beskyttelse mot grønske og annet rusk du ikke vil ha på flaggstangen.

Dersom du har flaggstang av tre bruker du vanlig middel for trebeskyttelse. Dette rengjør og beskytter til samme tid. Dersom flaggstangen er veldig skitten kan du vurdere å vaske den med mildt såpevann eller grunnrens før du bruker trebeskyttelse.

Skifte flaggline

Også flagglinen kan bli misfarget av grønske. Denne rengjøres med en fuktig klut. Dersom du ikke får bort grønsken er det sannsynligvis tid for å skifte den.

Du gjør dette ved å feste en ny flaggline i den gamle, og trekker den så igjennom.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel