fredag, september 17, 2021

Kom i gang med vårrengjøringen

Populært

Våren er her og solen skinner inn gjennom skitne vinduer på hybelkaninene som danser i kroken. Det er tid for vårrengjøring.

– Vårrengjøring handler om å gjøre litt mer enn vanlig. Det er å gjøre de tingene som bare trengs av og til. Få unna ekstra med støv og skitt etter vinteren. Få inn masse god og frisk luft, sier Bjørg Anita Såtendal på bloggen til ryddefirmaet Ryddemagi.

Hun har et knippe tips for deg som skal i gang med vårrengjøringen:

1. Lag en liste over det som må gjøres i hvert rom

En liste vil hjelpe deg å holde oversikt, og du ser hva du har fått gjort og hva som gjenstår, forklarer Såtendal

2. Lag en plan som passer deg

Rom ble ikke bygget på en dag, og huset ditt trenger heller ikke skinne fra loft til kjeller i løpet av en helg. Sett av så lang tid du trenger. Om det tar en eller flere uker spiller ingen rolle.

– Sjekk om du må kjøpe inn noe i forkant. Det vil alltid dukke opp ting som du vil gi bort eller kvitte deg med, så har klar eske og sekk til slike gjenstander, tipser ryddeeksperten.

3. Hvilke rengjøringsmidler har du?

– Har du zalo, eddik og sitron i huset, så har du allerede gode hjelpemidler. Har du en grunnpakke med allround mikrofiberklut og en vindus/poleringsklut i god kvalitet, så kommer du veldig langt i rengjøringa. Med en støvvott i tillegg og skurepasta så får du rengjort det meste, sier Såtendal.

4. Jobb smart

– Sørg for å ha alt av utstyr til et rom klart før du begynner, så slipper du å springe rundt midt i rengjøringa. Bruk rengjøringsmiddel smart ved å være tålmodig, tipser rengjøringseksperten.

Enkelte vaskemidler trenger å få virke litt, og ved å la kjemikaliene virke sparer du deg for mye skrubbing.

Og – ta ett rom av gangen, tipser hun. Deler du opp i mindre oppgaver blir vårrengjøringen mer overkommelig.

5. Luft godt

– Slipp våren inn ved å starte og slutte i hvert rom med minimum 5 minutter god lufting. Det er noe som skjer med energien i ett rom når du bytter ut all lufta raskt, sier Såtendal.

Relatert:
Så enkelt kan du rengjøre madrassen! Den trenger oftere behandling enn du kanskje tror
6 geniale tips – slik holder du det ryddig hjemme
Fem steder nesten alle glemmer å vaske

1,206FansLik
271FølgereFølg

Neste artikkel