torsdag, mai 23, 2024

Slik sjekker du at redningsvesten er klar for båtsesongen

Populært

Nordmenn blir stadig mer bevisst på å sjekke redningsvesten før sommersesongen. Mange av de som ikke sjekker, lar være fordi de er usikre på hvordan man gjør det.

I 2012 var det kun 10 prosent som sjekket vesten årlig. I en undersøkelse Ipsos gjorde for Redningsselskapet i 2021 kom det frem at halvparten av båtfolket nå tar denne viktige sjekken.

Relatert: Kjøpe bruktbåt? Dette er skrekken…

Og undersøkelsen viste at mange av de som velger å ikke sjekker vesten, velger å droppe dette fordi de er usikre på hvordan det gjøres. 

– Det er utrolig positivt at bevisstheten rundt viktigheten av årlig sjekk og vedlikehold øker blant norske vestbrukere. Det er fortsatt et stykke igjen til at det å sjekke vesten er en godt innarbeidet rutine hos alle som ferdes på sjøen, sier Redningsselskapet. 

Relatert: Tips til en trygg og behagelig kjøretur med hunden

Redningsvestens levetid forlenges dersom du sørger for å ta service på den minst én gang i året. CO2-patronen må ikke byttes, men utløsermekanismen bør derimot skiftes ut hvert andre år.

Er du i tvil om hvordan du tar denne viktige sjekken? Det er ikke så komplisert – bare følg instruksjonene i videoen under:

1,240FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel