tirsdag, november 30, 2021

Interiørtrend: – Fargene er dempet, overflatene myke og TV-en er kastet ut

Populært

Soveromstilen 2022 er preget av kos, tekstiler og komfort. 

– Når vi innreder hjem, ser vi i større grad til hvert enkelt rom og hvordan det brukes, fremfor å innrede hele boligen i samme stil. Valget av farger bidrar til å skape stemninger, forteller trendekspert Bjørg Owren hos ifi.no.

Hun påpeker at farger ikke kun er et dekorelement, men påvirker oss fysisk og psykisk.

– På soverommet passer det med farger som gir ro. Blått og grønt er populære valg, men ikke alle nyanser er like rolige. Dempede, milde mellomtoner gir mer ro enn helt mørke eller kulørsterke, sier hun.

Kos og trygghet

Interiørarkitekt Nancy Sporsheim i Unilon Interiørarkitekter har på nært hold sett hvordan nordmenn innreder sine hjem under pandemien.

Trenger du litt ekstra piff om morgenen kan trendfargen gult være verdt å teste. Dempede rosa-, fersken- og rustfarger er også gode soveromsfarger, sier fargeekspert Bjørg Owren hos ifi.no. Her er det myke og velurteppet Akvarell fra Golvabia i fargen Linne.

Soverommet har alltid vært preget av komfort, varme og kos, men med pandemi og klimakrise som truer, er kosen og trygghetsfølelsen på soverommet blitt enda viktigere.

– Soverommet skal være lunt, lunt, lunt, og kos, kos, kos, understreker Sporsheim. 

Et rom for ro

Sengen er det naturlige midtpunktet på soverommet, og den skal både være god å ligge i og se komfortabel ut, med hodegavl, sengekappe, pledd og et hav av puter.

Teppe er enkel, kostnadseffektiv og effektfull måte å pusse opp på som øker komforten og lunheten på soverommet. – Det er gjort i løpet av noen timer, sier Nancy Sporsheim. Foto: Niklas Hart

Og det er én ting som går ut: TV-en har ikke lenger fast plass på soverommet.

– Riktig stemning skaper vi med dobbelt eller gjerne trippelt lag med gardiner, med lystett rullegardin, florlette høyder og en dekorgardin. Vi vil ha skikkelig hotellfølelse, sier Sporsheim.

Er du usikker på hvordan du får til hotellstilen hjemme, kan en interiørarkitekt hjelpe deg. Hos Byggstart.no finnes både prisguide og tips til hva du kan få hjelp med av en interiørarkitekt.

Mykt og varmt

Stadig flere oppdager også den herlige følelsen som det gir å sette føttene ned på et mykt og varmt gulv om morgenen.

Hotellstilen skaper du ved å bruke mye tekstil, dempede farger, og smart plassert belysning.

– I stedet for å bytte ut gulvet på soverommet, legger folk i stedet vegg-til-vegg tepper eller store avpassede tepper over det gamle gulvet. Dette gjelder særlig for hovedsoverommet, sier Nancy Sporsheim.

Hun mener teppe er enkel, kostnadseffektiv og effektfull måte å pusse opp på som øker komforten og lunheten på soverommet.  

1,199FansLik
271FølgereFølg

Neste artikkel