fredag, april 19, 2024

Klassiske vaskefeil som i verste fall ødelegger gulvet

Populært

For å få gulvet til å holde seg pent i mange år fremover er det enkelte vanlige vaskefeil du bør unngå.

Det aller vanligste folk gjør feil når de vasker gulvet er ifølge idenyt.dk at de bruker for mye vann.

Du fjerner mest smuss med tørr rengjøring

Så mye som 90 prosent av smusset du vil fjerne fra gulvet består av støv og overflatisk smuss. Faktisk er det slik at du fjerner mest smuss med tørre rengjøringsmetoder.

Bruk derfor støvsugeren eller dra over gulvet med en tørr mikrofiberklut for å få opp overfladisk smuss. Hvis du støter på flekker underveis som ikke kan fjernes uten vann, kan du sprøyte litt vann på flekken og tørke av med en klut.

Tregulv tåler faktisk ikke så mye vann – det vil virke på treverket, og dessuten gjøre at gulvet raskere ser slitt ut.

Velg riktig produkt

Mange av oss bruker også feil rengjøringsprodukter når vi vasker gulv. Før du begynner å vaske, bør du derfor undersøke hvilken overflatebehandling gulvet ditt opprinnelig har.

Valget av rengjøringsmiddel avhenger mye av type gulv og førstegangsbehandling. Hvis du bruker feil rengjøringsmiddel kan du i verste fall skade gulvet.

Dersom gulvet er oljet, vokset eller lakkert trenger du egne gulvrengjøringsmidler for det. De best egnede rengjøringsproduktene kjøper du dessuten der du kjøper gulv – og ikke på supermarkedet.

Bruk riktig mengde

Det er ikke bare viktig å benytte riktig vaskemiddel – det er også viktig å benytte riktig mengde vaskemiddel. En veldig vanlig feil er å kjøre på med litt ekstra.

Du trenger faktisk ikke bruke mye vaskemiddel. Gulvet blir ikke renere ved å øke mengden vaskemiddel – faktisk er det motsatt!

Og det kanskje aller enkleste du kan gjøre for å holde gulvet ditt pent over tid, er å ta av skoene så du ikke drar inn sand, jord, salt og vann inn på gulvet.

LES OGSÅ: Genialt triks: Slik vasker du flaggstangen – uten å legge den ned

1,239FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel