torsdag, juli 18, 2024

Drivhusfelle nr. 1 for nye drivhuseiere

Populært

Å montere et lite drivhus i pent vårvær går som regel som en drøm, men dersom man ikke passer på kan monteringen fort bli et mareritt. Her får du et helt konkret tips som vil ta deg trygt forbi den største drivhusfellen.

Å montere drivhus går som regel går veldig greit, selv om det ofte er mer tidkrevende enn mange tror på forhånd. De fleste drivhus er laget av aluminium og man må ofte jobbe litt for å få metalldelene til å passe overens.

Aluminiumprofiler er ikke fleksible, så det er viktig at alle mål stemmer for at alt skal passe sammen. Det er likevel fort gjort å gi seg selv unødvendig arbeid litt lenger frem i monteringsprosessen.

Relaterte saker:
Nå skal drivhus være i tre
Guide: Slik bygger du drivhus
Høye strømpriser gjør vedfyrt badestamp ekstra ettertraktet
Slik bygger du en vedfyrt badestamp

Den store fellen

Før man begynner å montere et nytt drivhus er det vanlig å forberede grunnen til drivhuset. Man graver ut noe jord og fyller på med pukk og grus.

Veggdrivhus blir mer og mer populære. Før i tiden hadde man flust med plass, mens hageflekkene i dag ofte er mindre enn før. Med veggdrivhus kan man derfor ofte utnytte hageflekken bedre.

Mange planlegger deretter å støpe seg en ringmur eller betongsåle, som sokkelen til drivhuset så kan festes til. Her går mange rett i fellen.

– Mange velger å støpe fast drivhusets sokkel til ringmuren eller sålen med en gang. De har målt og fulgt monteringsanvisningen, og ser ingen grunn til å vente med festingen av sokkelen til underlaget. Men å støpe sokkelen fast med en gang vil ofte være en stor feil som kan gi unødvendige utfordringer etter hvert som monteringen av drivhuset skrider frem, forteller butikksjef hos drivhusleverandøren Grønt Fokus, Gisle Mikkelborg.

Bruka Atrium er et elegant og vakkert drivhus som gir deg et ekstra rom i hagen.

Det som ofte skjer når man monterer drivhus er at man får behov for å trekke og dra i drivhuset for å få på plass skråstag i reisverket, og etter hvert glass- eller plastplater på vegger og tak.

Her er modellen for deg som ønsker et lite drivhus, men av høy kvalitet. Modellen passer like godt til nybegynnere som til drevne hobbygartnere eller profesjonelle, og gir deg flere valgmuligheter.

Dersom sokkelen allerede er støpt fast til underlaget mister man denne justeringsmuligheten, og det vil gjøre det svært vanskelig å få alle deler på plass. Hemmeligheten er derfor å montere sokkelen og klargjøre den for faststøping, men vente med å støpe den fast til hele drivhuset er ferdig montert.

– En annen viktig ting i denne sammenhengen er at man heller ikke bør stramme drivhusskruene for mye når man monterer. Ved å ha litt løsere skruer blir det lettere å kunne trekke og dra i drivhuset etter hvert. Så kan man heller gå over drivhuset og etterstramme alle skruer når drivhuset er helt ferdig, forteller Mikkelborg videre.

Med Bruka får du et drivhus som er både rimelig og bra, og er brukt av både nybegynnere og hobbygartnere.

Mål opp nøye

Hvis du av ulike årsaker er nødt til å feste sokkelen fast med en gang, før du monterer resten av drivhuset, anbefales det at du er spesielt nøye med oppmålingen.

Orangeriene er alltid bestselgere. De har noe ved seg som alltid tiltrekker seg blikk fra forbipasserende. Orangeriene ser ut som miniatyr-eneboliger i glass, og alle blir drømmere i møtet med deres form og funksjon.

Spesielt viktig er målingen av diagonalene til sokkelen. Gjør du et godt arbeid her vil monteringen bli mye enklere, uansett når du måtte velge å støpe fast sokkelen til underlaget.

Disclaimer: Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til nettbutikker som selger produkter som artikkelen omhandler. 

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel