torsdag, august 18, 2022

Inspirasjon: Fire rom i gult med fire ulike uttrykk

Populært

Fargen symboliserer liv, glede og nye begynnelser. Det er lenge siden vi har sett den i interiørbildet nå, men vi ble begeistret over det friske og samtidig varme preget denne herlige fargen gir rommet.

– Etter et spesielt år, søker vi nå mot lysere tider. Mot muligheten til endelig å tilbringe tid sammen igjen, å leve sammen omringet av lys, glede og strålende solskinn. Gult er en farge som tar mismotet bort og gjør oss klare for en ny start, sier kreativ leder i Fargerike, sier Tale Henningsen som er kreativ leder for Fargerike.

Sammen med de andre fargeekspertene i Fargerike har Henningsen for 10. år på rad kåret årets farge. I 2022 blir det gul. Og for å demonstrere hvorfor de liker nettopp denne fargen så godt har de flere herlig forfriskende gule interiør å vise oss.

Gult er en farge som tilfører varme til alt fargen berører, som en liten dråpe sollys som gjør det hvite mindre hardt og det sorte varmere og lunere. Fargene blir rett og slett mildere stemt med litt gult i.

– Dette er en gulfarge som løfter rommet og sikrer eleganse, nesten uansett hvilke materialer og farger den settes inntil. Jeg synes at ordet «lekker» beskriver denne fargen godt, forteller Henningsen om fargen Stråleblink.

Stråleblink ble vinnerfargen for 2022. Henningsen medgir at det å kåre Årets Farge er en møysommelig prosess.

– Omgivelsene påvirker oss selvfølgelig, enten det er arkitektur, natur, personligheter eller dyktige fagfolk med øye for trender, sier hun.

I forbindelse med kåringen av Årets Farge, lanserer Fargerike et nytt fargekart. Det nye fargekartet er en hyllest til det vakre, livgivende lyset som får oss til å løfte hodet.

De gule omgivelsene byr på en tilstedeværelse det er godt å bo i og en drahjelp til det lune hjemmet vi ønsker oss. Nyansene skaper de nødvendige spenningene, samtidig som at roen bevares.

– Gult kan være søtt, frekt og sterkt. Den kan være nedtonet og glødende, ung og nostalgisk. Vi ser den på bygninger, i festsaler, på soverom i de kuleste Insta-postene – og hjemme hos oss selv, sier Henningsen.

1,193FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel