lørdag, juli 2, 2022

Derfor bør du sette en skål med ris i klesskapet ditt

Populært

Ris står på de fleste middagsbord innimellom. Men visste du at ris kan brukes til så mye mer? Her skal du få et tips til hvordan du kan friske opp klesskapet ditt med en skål ris.

Du har kanskje fått tips om å legge telefonen din i ris dersom du har fått vann på den? Riskorn har en stor absorberende effekt, og kan trekke til seg store mengder vann og fuktighet. Men visste du at ris også trekker til seg vond lukt?

En skål med ris kan gjøre underverker i et hvert innestengt rom. Og klesskap kan ofte lukte litt innestengt. Tenk på det – klærne henger inne i det bittelille rommet, alltid med døren igjen. Det er vel de færreste av oss som lufter i klesskapet sitt.

Foto: Ashley Poskin

Tilsett essensielle oljer

Hvis du vil få bort den innestengte lukten, plasserer du enkelt en skål eller et glass med ris i klesskapet ditt. Et Norgesglass uten lokk er helt supert. Hvis du vil tilsette litt forsiktig godlukt, kan du dryppe noen dråper med essensielle oljer i. Hvis du har et klasskap, eller et annet rom som lukter skikkelig vondt, bør du velge sitrongress. Vil du bare tilsette litt forsiktig godlukt, kan rosmarin, peppermynte eller lavendel være gode alternativer.

Slik gjør du:

Hell ris i et Norgesglass eller liknende

Tilsett 10 – 20 dråper av din favoritt essensielle olje

Dekk åpningen med et tøystykke og sett en strikk på

Rist godt så oljen blander seg godt med risen

Foto: Ashley Poskin

Bruk i vaskerom og søppelskap

Denne blandingen kan også brukes i andre rom som blir innstengte og lukter vondt, som vaskerom, kjeller og gang. Du kan også sette et glass med ris i skapet bak søppelbøttene.

Når godlukten forsvinner, rist glasset, og lukten kommer tilbake.

Ett glass med ris vil virke i rundt 4 til 6 måneder. Da er det på tide å bytte ut risen.

Foto: Ashley Poskin

Kilde: Apartment therapy

1,195FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel