mandag, september 28, 2020

Se hva som skjer når du graver ned teposer i hagen din

Populært

Derfor må du alltid feste kommoder og klesskap til veggen

En tragisk ulykke satt fokus på hvordan man bør sikre møbler i et hjem med små barn. Du kjenner sikkert igjen følelsen av å ha...

12 ting du kan bruke gamle vinduer til

Skal du bytte ut vinduene i huset ditt, så ta vare på de gamle vinduene. De kan du nemlig bruke til så mangt. Hva...

Paret kjøpte en gammel landhandel, og gjorde den om til sitt hjem

Den gamle landhandelen ble bygget for over 80 år siden. I hovedetasjen var det butikk, og i kjelleren var det en...

Slik pusset Pernille opp det bittelille, slitte badet sitt på budsjett

Pernille Ekgreen Sand bror i drømmeleiligheten på Amagerbro i Danmark. Det var bare ett problem. Badet var bittelite og veldig slitt....

Kaster du teposene dine når teen er ferdig? Det kommer du ikke til å gjøre etter å ha lest dette. Teposer vil nemlig gjøre underverker for hagen din, hvis du graver dem ned.

Teposer kan brukes til så mangt. De kan for eksempel lindre solbrenthet. Dynk den brente huden med våte teposer, og smerten vil avta. Brukte teposer kan også gi deg et deilig aromatisk bad. Hold teposen foran springen og la vannet renne gjennom den. Vipps, du har et deilig, nærende og velduftende bad.

Brukte teposer kan du og bruke når du skal marinere kjøtt. Gni kjøttet inn med den, eller legg den til i marinaden, og kjøttet vil bli både mørt og velsmakende.

Grav posen ned i hagen

Et annet smart triks, er å grave brukte teposer ned i blomsterbedene dine. Teen vil gi masse deilig næring til jorden, hvilket vil få plantene dine til å stortrives.

Teposene vil også holde innsekter borte fra bedene dine. Insekter hater nemlig lukten av te. Det gjør forresten katter og, hvis du har problemer med at katter tisser i bedene eller i grønnsakshagen din.

Teposene holder i tillegg plantene dine fri for sopp og mugg. Te inneholder et naturlig antisopp-middel. Du kan også vri opp noen brukte teposer i en spruteflaske og fylle på med litt vann. Spruter du denne blandingen over plantene, slipper du garantert både insekter og sopp.

Hindrer ugress

Men det er ikke bare innsekter, sopp og katter som hater te. Det gjør også ugress. Har du gravd ned noen teposer i blomsterbedet ditt, kommer ikke ugresset til å trives. Ikke noe mer luking, med påfølgende vonde knær og vond rygg. La teen ta seg av den jobben.

Her kan du se en video med alle de fantastiske egenskapene te har. Videoen er sett over 4,6 millioner ganger, så her er det garantert mange tips å ta med seg.

LES OGSÅ: Ikke kast bananskallet! Slik lager du vekstnæring til plantene

73,358FansLik
262FølgereFølg

Neste artikkel