torsdag, juli 9, 2020

Se hva som skjer når du graver ned teposer i hagen din

Populært

Slik holder du liv i amaryllisen, selv etter avblomstring

Mange kjøper amaryllis til jul, spesielt fordi den har en vakker blomst, og den blomstrer gjerne om vinteren. Ikke fordi den...

Slik rengjør du skjærebrettet ditt

Til den daglige rengjøringen, holder det å bruke litt oppvaskmiddel og skylle skjærebrettet under varmt vann. Men etter en stund, har...

Det unge paret ønsket seg en bokhylle utenom det vanlige. Resultatet er forbløffende

I motsetning til hva mange kanskje tror, så foretrekkes bøker fortsatt på papir. Riktignok finnes det mange gode digitale løsninger også, men i følge...

Lyst på magisk lys på soverommet ditt? Her får du oppskriften

Lyssetting er utrolig viktig for et rom, og kanskje spesielt viktig er det på soverommet. Vi vil ikke ha sterkt, hardt lys der vi...

Kaster du teposene dine når teen er ferdig? Det kommer du ikke til å gjøre etter å ha lest dette. Teposer vil nemlig gjøre underverker for hagen din, hvis du graver dem ned.

Teposer kan brukes til så mangt. De kan for eksempel lindre solbrenthet. Dynk den brente huden med våte teposer, og smerten vil avta. Brukte teposer kan også gi deg et deilig aromatisk bad. Hold teposen foran springen og la vannet renne gjennom den. Vipps, du har et deilig, nærende og velduftende bad.


Brukte teposer kan du og bruke når du skal marinere kjøtt. Gni kjøttet inn med den, eller legg den til i marinaden, og kjøttet vil bli både mørt og velsmakende.


Grav posen ned i hagen

Et annet smart triks, er å grave brukte teposer ned i blomsterbedene dine. Teen vil gi masse deilig næring til jorden, hvilket vil få plantene dine til å stortrives.

Teposene vil også holde innsekter borte fra bedene dine. Insekter hater nemlig lukten av te. Det gjør forresten katter og, hvis du har problemer med at katter tisser i bedene eller i grønnsakshagen din.

Teposene holder i tillegg plantene dine fri for sopp og mugg. Te inneholder et naturlig antisopp-middel. Du kan også vri opp noen brukte teposer i en spruteflaske og fylle på med litt vann. Spruter du denne blandingen over plantene, slipper du garantert både insekter og sopp.

Hindrer ugress

Men det er ikke bare innsekter, sopp og katter som hater te. Det gjør også ugress. Har du gravd ned noen teposer i blomsterbedet ditt, kommer ikke ugresset til å trives. Ikke noe mer luking, med påfølgende vonde knær og vond rygg. La teen ta seg av den jobben.


Her kan du se en video med alle de fantastiske egenskapene te har. Videoen er sett over 4,6 millioner ganger, så her er det garantert mange tips å ta med seg.

LES OGSÅ: Ikke kast bananskallet! Slik lager du vekstnæring til plantene

72,604FansLik
259FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel