onsdag, januar 19, 2022

Caroline og Emanuel bygget minihus til 150 000 – sjekk innsiden!

Populært

Caroline, 30, og Emanuel Saxe, 29, tok en u-sving da de skulle inn på boligmarkedet. Etter å ha planlagt å gi bud på en villa, ombestemte deg seg for å bygge et minihus.

Det svenske paret besluttet at de ikke hadde lyst å bruke tiden sin på vedlikehold, rengjøring og stell av et stort hus. De ville heller bruke tid på å utforske verden og reise. Løsningen ble et minihus på hjul.

Foto: privat

Det var forrige juni at paret begynte på husprosjektet sitt, og før jul hadde de flyttet inn i sitt nye minihus.

De ville ikke ha et hjem som «bare står der» og koster dem masse penger mens de er på reisene sine.

– Vi ser på dette huset som en slags base. Vi vil ha muligheten til å utforske og oppdage verden, sier Caroline til den svenske avisen Expressen.

30 kvadrat

Minihuset er 30 kvadratmeter. På loftet finner man soverommet. I første etasje har man kjøkken, stue og toalett.

– Vi bruker mest kjøkkenet og stuen når vi har bodd andre steder, derfor ønsket vi dette integrert. Samtidig er huset så lite at man må tenke nøye hvordan utnytte plassen, sier Caroline og fortsetter:

– Vi ville skape en plass hvor man både kan stå og lage mat, samtidig som man kan prate med den som ligger på sofaen. Vi har utnyttet plassen slik at vi også har god nok plass til å ha besøk. Det har på det meste vært 9-10 personer i huset samtidig, sier hun til Expressen.

Soveplassen finner man over kjøkkenet. Foto: privat

Det er åpen løsning mellom kjøkken og stue.

Foto: Privat

Minihuset rommer også en kontorplass og «musikkhjørne»

Foto: Privat

Miljøbeviste

Det unge paret er opptatt av miljø og det var derfor viktig for dem at minihuset skulle være bygget av miljøvennlig og resirkulert materiale. Det var også en av de største utfordringene under byggingen av huset. Å finne byggemateriale som ikke inneholder skadelige kjemikalier.

– Vi har veldig tydelige tanker rundt og meninger om miljøet, sier Caroline.

Huset er utelukkende bygget med miljøvennlig materiale. Foto: Privat

Et av målene til paret var også å få ned byggeprisen på boligen sin. Vinduer og vedovn ble kjøpt brukt, mens kjøkkenet handlet de nytt. Men selvfølgelig, av resirkulert materiale.

De beregner at de har brukt rundt 150 000 kroner på å bygge huset, men forventer at de kommer til å bruke ytterligere 200 000 når alt er slik de ønsker.

– Så det er vel kanskje billig om man sammenligner med hva andre bygger, men vi har gjort alt arbeidet selv. Det er en god måte å holde kostnadene lave på, sier Caroline og legger til at et lite hus koster mye mindre.

– I og med at vi bor mindre, koster det også mindre å bo. Vi holder utgiftene nede på interiør og møbler.

1,199FansLik
271FølgereFølg

Neste artikkel