lørdag, juli 2, 2022

Google smarter opp sikkerheten i hjemmet ditt

Populært

Nye Google Nest Cam og Google Nest Doorbell er Googles første batteridrevne kamera og ringeklokke. I tillegg lanserer Google Nest snart et nytt kamera med flomlys og andregenerasjons Google Nest Cam (kablet).

Google Nest utvikler produkter som skaper brukervennlige hjem. Et viktig ledd i dette er å hjelpe deg med å få oversikt over hva som skjer innenfor og utenfor hjemmets fire vegger.

Et av Nests første mål var å forenkle sikkerheten i hjemmet, og produktene har hjulpet millioner av mennesker med å gjøre nettopp dette.

Da Googles team skulle i gang med den neste generasjonen kameraer og ringeklokker, så var ønsket å kombinere brukernes forventinger med utviklingen av tilkoblede hjem.

Dette inkluderte smarte varsler, trådløse alternativer for fleksibel installasjon, vakkert design, samt økt personvern og sikkerhet.

Ambisjonen med den nye serien har vært å gi deg de mest intelligente varslene, og samtidig sikre at de nye enhetene fungerer sømløst sammen med de andre Nest-produktene dine, som for eksempel skjermer.

– I dag introduserer vi vår neste generasjon av Nest Cams og Doorbell, forteller Google i en pressemelding.

Google Nest Cam er selskapets første batteridrevne utendørs-/innendørskamera. Det vil ha en veil. utsalgspris på 2299 kr i Norge.

Batteridrevet Nest Cam ute. Det kan også brukes innendørs. Foto: Google

Google Nest Doorbell er Googles første batteridrevne ringeklokke, og vil ha en veiledende utsalgspris på 2199 kr i Norge. Selskapet opplyser at produktene allerede er tilgjengelige for forhåndsbestilling nå, men kommer for salg 24. august.

Snart kommer også med Google Nest Cam med flomlys, som er selskapets første kablede flomlyskamera. Dette kameraet vil koste 3449 kr i Norge. I tillegg kommer andregenerasjons Google Nest Cam (også kablet), som til 1090 kr vil være Googles rimeligste innendørskamera.

Smart sikkerhet

– Ettersom brukerne blir bombardert med varsler hver dag, er vår neste generasjon med kameraer og ringeklokker utviklet for å sende deg kun de mest hjelpsomme varslingene, sier Google.

Enhetene oppdager viktige hendelser som skjer i og rundt hjemmet. Man kan også lage egne tilpassede soner for å dekke områdene man ønsker å motta varsler om, inkludert varsler for mennesker, dyr og kjøretøy.

Google Nest Doorbell finnes i kablet og batteridrevet versjon. Foto: Google.

Med Nest Doorbell kan du også få varsler for pakkelevering.

– Våre nye kameraer og ringeklokker prosesserer det enheten ser «on-device» – direkte i enheten – og gir mer relevante varsler, ekstra personvern og sikkerhet. Enhetsprosessering betyr at tjenesten er klart til bruk, uten abonnement, forklarer selskapet.

Designet for å passe alle hjem

Nests nye kamera- og ringeklokkekolleksjon er designet for å passe for alle hjem.

Med batteriteknologi kan man installere Nest Cam og Nest Doorbell mer eller mindre hvor som helst i hjemmet – ikke bare der det finnes stikkontakter eller kabler til eksisterende eller tidligere ringeklokker.

Det trådløse designet gjør installasjonen enda enklere. Og om man foretrekker å kable enhetene, vil dette være mulig med nye Nest Cam og Nest Doorbell.

Nest-enheter som snakker sammen

– Kundene våre har fortalt oss hvor mye de setter pris på at deres Nest-produkter fungerer godt sammen. Disse nyhetene er intet unntak. Med de nye Nest Cams og en skjerm kan du følge med på bakgården din fra Nest Hub og få varsel når det ringer på, sier Google.

Nets Cam med flombelysning. Foto: Google

De forteller viderer at selkapets nye kameraer dessuten er fullt integrert med Google Home-appen, slik at man har tilgang til alle enhetene på ett sted.

For de som trenger lenger historikk på kameraene har Google også ulike abonnementsløsninger.

Trygghet når du trenger det

I tilfelle strøm- eller Wi-Fi-brudd, har Nest Doorbell og de ulike Nest Cam-løsningene innebygget lokal lagring, som betyr at de dokumenterer inntil en time med relevante hendelser på selve enheten. Det tilsvarer i de fleste tilfeller omtrent en uke med hendelser.

Når tjenestene er tilbake på strøm eller Wi-Fi, vil enhetene laste opp hendelsene til skyen, slik at du kan se gjennom hva som har skjedd.

Teknologi skal være innbydende interiør

– Vi mener at teknologi i hjemmet skal være innbydende og komplementere interiøret fremfor å være distraherende. Når vi designer nye produkter tar vi inspirasjon fra lys og arkitektur for å skape produkter som ser bra ut sammen, og i mange ulike settinger, forklarer Google.

Alle de nye kameraene, ringeklokkene og flomlyset er bærekraftige og laget med resirkulert materiale.

1,195FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel