torsdag, november 20, 2025

Belgiske vafler – luftige, sprø og perfekte hver gang

av Elisabeth

Belgiske vafler er noe helt for seg selv. De er tykkere, luftigere og får en nydelig sprø utside – perfekt både til helgefrokost og dessert. Denne oppskriften gir omtrent 20 vafler og lages med gjær og stivpiskede eggehviter for ekstra høyde og luftighet. Oppskriften er inspirert av matprat.

Server belgiske vafler med krem, is og friske bær. Foto: Canva

Belgiske vafler

Print
Serveringer: 20 vafler Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 220 Kalorier 9 gram Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

  • 4 egg, delt i plommer og hviter

  • 0,25 ts salt

  • 100 g sukker

  • 3 ts vaniljesukker

  • 150 g smeltet smør

  • 3,5 dl melk

  • 3,5 dl vann

  • 25 g fersk gjær

  • 500 g hvetemel

  • 1 ss nøytral olje eller smeltet smør til pensling

SLIK GJØR DU

1. Lag grunnrøren

Visp sammen eggeplommer, salt, sukker og vaniljesukker i en stor bolle. Tilsett det smeltede smøret og melken, og rør godt.

2. Løs opp gjæren

Rør ut gjæren i litt fingervarmt vann. Bland dette inn i røren sammen med resten av vannet.

3. Rør inn melet

Visp inn hvetemelet litt etter litt til du får en glatt, klumpfri røre. Dekk bollen med plast eller klede.

4. Hev røren

La røren stå og heve i omtrent 1 time, eller til den har fått god volumøkning.

5. Vend inn eggehvitene

Stivpisk eggehvitene helt hvite og luftige. Vend dem forsiktig inn i røren med en slikkepott – dette er hemmeligheten bak ekstra lette belgiske vafler.

6. Stek vaflene

Pensle vaffeljernet med litt olje eller smør. Stek vaflene gylne og sprø. Legg dem gjerne på rist, eller hold dem varme i ovnen på 125 °C.


Serveringstips

Belgiske vafler smaker fantastisk med:

  • ferske bær og melisdryss

  • frukt og vaniljeis

  • pisket krem eller crème fraîche

  • sjokoladesaus

  • eller klassisk lønnesirup

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse