«Jeg har laget disse i 30 år. Mamma laget dem i 20 år før meg.»
Når en oppskrift har levd videre i generasjoner, vet du at den er god! Disse klassiske karamell- og pekansjokoladene – ofte kalt «Turtles» – er enkle å lage, uimotståelig gode og perfekt til jul, selskaper eller som hjemmelagde gaver.
Med tre enkle ingredienser får du sprø nøtter, myk karamell og et lag smeltet sjokolade – alt i én herlig munnfull.


INGREDIENSER
-
340 g myke karameller (ferdigkjøpte eller hjemmelagde)
-
170 g pekannøtter (halve)
-
225 g mørk eller halvsøt sjokolade (opphakket plate)
SLIK GJØR DU
1. Rist pekannøttene
-
Forvarm ovnen til 175 °C.
-
Fordel pekannøttene i ett lag på et stekebrett.
-
Rist i ovnen i 8–10 minutter, til de er gylne og dufter nøtteaktig.
-
Avkjøl helt.
2. Smelt karamellen
-
Ha karamellene i en bolle som tåler mikrobølgeovn.
-
Varm i intervaller på 30 sekunder, rør mellom hver gang, til karamellen er smeltet og glatt.
(Alternativt kan du bruke vannbad eller lav varme i kjele.)
3. Lag "skilpadder"
-
Dekk et stekebrett med bakepapir.
-
Lag små klynger av 3–4 pekannøtter, gjerne som ben og hode på en skilpadde.
-
Ha 1 ss smeltet karamell over hver klynge og la det stivne i 10–15 minutter.
4. Smelt sjokoladen
-
Smelt sjokoladen i en ny bolle i mikrobølgeovn (30 sek intervaller) eller i vannbad.
-
Rør til alt er glatt.
5. Dekk med sjokolade
-
Fordel ca. 1 ss smeltet sjokolade over hver karamell- og nøtteklatt.
-
Bruk baksiden av skjeen for å jevne ut toppen.
6. Sett og server
-
La konfekten stå i romtemperatur i ca. 1 time, eller sett brettet i kjøleskapet i 20–30 minutter for raskere resultat.
-
Oppbevares i tett boks i romtemperatur i opptil 1 uke, eller i kjøleskap i opptil 2 uker.
Tips!
-
Du kan bruke valnøtter eller mandler om du ikke får tak i pekannøtter.
-
Bruk lys sjokolade for en søtere versjon – eller mørk for mer dybde i smaken. (Test med favorittsjokoladen din!)
-
Strø over et lite dryss flaksalt før sjokoladen stivner for en gourmetvariant.