torsdag, oktober 22, 2020

5 smarte triks som åpner tette avløp

Populært

Derfor må du alltid feste kommoder og klesskap til veggen

En tragisk ulykke satt fokus på hvordan man bør sikre møbler i et hjem med små barn. Du kjenner sikkert igjen følelsen av å ha...

Derfor skal du ikke ta bort folien på smørpakken

River du av folien som sitter under lokket på smørpakken? De fleste gjør nok det. Men det kan faktisk lønne seg...

Bygger hus basert på barnetegninger

Et entreprenørfirma i England kom på en genial ide. De ønsket å lage noen spesiell modeller, og bestemte seg for å...

Denne ene ingrediensen fjerner mugg på badet ditt – uten giftige kjemikalier

Mugg storstives på det varme og fuktige baderommet ditt. Og har du først fått mugg på badet, kan det fort bli både dyrt og...

Det er få ting som kommer høyere opp på irritabel-skalaen enn tette avløp. Når du står i dusjen og du plutselig plasker rundt med føttene som i et badekar. Eller når du pusser tennene og vannet bare stiger og stiger i vasken.

Det finnes mange tips, noen virker, men mange har ingen hensikt over hodet. Man får også kjøpt dyre avløpsrens på butikken, men det er ikke alltid de er like effektive. Her har vi samlet de fem beste triksene til hvordan du kan åpne tette avløp.

1 Natron og eddik

eddik
Foto: Canva

Begynn med å koke opp vann og hell det varme vannet langsomt i avløpet. Strø så natron over avløpet, og la det virke i noen minutter. Hell over eddik, litt og litt om gangen. Når eddiken og natronet blandes, begynner det å skumme litt.

Hell til slutt over litt mer kokvarmt vann for å skylle bort natron og eddik. Nå er avløpet ditt forhåpentligvis åpent. Ved behov, kan du gjenta prosessen flere ganger.

2 Sugepropp

Den gode gamle sugeproppen skal man ikke undervurdere. Den gjør som regel en fantastisk jobb med å få opp det som måtte sitte fast i avløpet.

Plasser sugeproppen over hele åpningen slik at det blir helt tett, og trykk ned og dra om hverandre. Pump helt til det som sitter fast nedi avløpet har løsnet.

3 Kjemiske rengjøringsmiddel

Man skal være litt forsiktig med å bruke kjemiske midler i avløpet, de kan nemlig skade rørene. Men bruker du det en sjelden gang og med måte, går det stort sett bra. Bare pass på at du ikke puster inn for mye av dampen. Dette er sterke saker!

4 Bruk en kleshenger

kleshenger
Foto: Canva

Bruk en kleshenger av stål-typen, der du kan dra ut kroken på toppen. Før den forsiktig ned i avløpet, vri rundt og dra opp.

5 Ring en rørlegger

Virker ingen av knepene over, kan det tyde på at det må kraftigere verktøy til. Kanskje må man åpne rørene for å få tak i det som sitter fast. Da kan det være greit å ringe en rørlegger. Det er ikke det billigste alternativet, men det funker i hvert fall garantert.

LES OGSÅ: Dette enkle trikset gjør ovnen skinnende ren – for deg som er lei av å skrape fett i evigheter!

73,673FansLik
268FølgereFølg

Neste artikkel