onsdag, oktober 20, 2021

Svir du ofte sausen? Sjekk dette!

Populært

Det er ikke sikkert det er du som er en dårlig kokk om sausen støtt og stadig svir seg i gryta.

Om du til stadighet opplever at sausen svir seg i gryta er det tre mulige forklaringer. Det ene er selvfølgelig at du kan være en dårlig kokk. Men det kan også hende at du bruker feil type gryte, eller at den gamle er moden for utskifting.

Når vet du at du kan skylde på gryta og ikke deg selv? Klikk.no har forhørt seg med Bjørn Evensen i butikken Traktøren, som er forhandler av ulike gryte-merkevarer.

– Står bunnen i gryten ujevnt på platetoppen, er det lurt å kjøpe ny gryte, er rådet fra Evensen.

Han legger til at du også bør sjekke om slipp-lett-belegget inni gryten er skadet eller ødelagt – i så fall bør gryta byttes ut.

Om gryta har blitt utsatt for temperatursjokk kan dette gi ujevn bunn. Dette skjer dersom en kald gryte settes på maks temperatur på platetoppen eller dersom en varm gryte skylles i kaldt vann. Da vil ikke gryta stå jevnt på platetoppen, og du vil få en dårlig varmefordeling.

Når gryten har blitt utsatt for altfor høy temperatur, vil den typisk bli brent eller misfarget i bunnen. Dermed vil maten svi seg lettere fast på de misfargede områdene i gryta og du vil oppleve at den ikke har god slipp-effekt.

Slik vedlikeholder du grytene så de varer lenger:

Vask gryten godt etter bruk og sørg for å få bort alle fastbrente matrester.

Bruk minst mulig skarpe gjenstander i belagte gryter.

Pass på temperaturen! De aller fleste gryter og panner tåler høye temperaturer, men varm de opp gradvis – begynn for eksempel med halvparten av maks varme og øk ved behov. Spesielt viktig er dette i ubelagte gryter ettersom disse vil varmes raskere opp.

Her er to smarte produkter som gjør jobben enda enklere. Bruk en gryteskrubb, eller en keramisk gryte og du vil slippe problemer med fastbrente matrester.

LES OGSÅ: Slik rengjør du skjærebrettet ditt skikkelig

1,203FansLik
271FølgereFølg

Neste artikkel