torsdag, mai 23, 2024

Neste år kan du kjøre rundt på flaskene du panter

Populært

Bildekkprodusenten Continental forteller at de skal begynne å lage dekk av resirkulerte plastflasker.

Continental skal begynne å produsere dekk med polyester hentet fra resirkulerte plastflasker. Dette forteller selskapet i en pressemelding.

Sirkulær økonomi er en integrert del av Continentals bærekraftstrategi, og nå tas dette et steg videre ved at den tyske dekkprodusenten begynner å bruke resirkulerte plastflasker i sin dekkproduksjon.

Relatert: LED-pærene er snart enerådende
Relatert: Folk i distriktene fortsatt skeptiske til elbil

Bærekraftige polyestergarn vil bli hentet fra såkalte PET-flasker (flaskene vi putter i panteautomanten) ved hjelp av en mekanisk prosess. Dette polyestergarnet vil bli brukt i konstruksjonen av nye bildekk.

Sammen med samarbeidspartneren OTIZ, som er en fiberspesialist og tekstilprodusent, har Continental utviklet en spesiell teknologi for å resirkulere PET-flasker uten de kjemiske trinnene som tidligere har vært nødvendige.

Relatert: Dette synes folk er viktigst når de kjøper bruktbil
Relatert:Har du gamle bilfelger liggende? Da kan du lage deg en stilig grill!

Som en del av resirkuleringsprosessen blir flaskene først sortert, korker blir fjernet og til slutt mekanisk rengjort. Etter en mekanisk makulering smeltes flaskene før de granuleres (kværnes opp). Deretter følger noe som kalles en faststoffpolymerisering og en modifisert spinningsprosess. Hva det nå enn måtte være så resulterer det i at Continental får tak i polyestergarn på en langt mer miljøvennlig måte enn det de tidligere har klart.

-Allerede i 2022 kan vi bruke materialer fra denne prosessen i dekkproduksjon, sier produktsjef for Continental Dekk Norge, Knut Knudsen.

På årets bilmesse i München vil Continental vise frem et konseptdekk med polyestergarn laget av resirkulerte PET-flasker.

Relatert: Han kjøper en gammel ambulanse og gjør den om til en bobil. Se hvordan den ser ut nå

Tester viser at resirkulerte materialer fra plastflasker fungerer vel så bra som fibrene som tidligere har blitt brukt i dekkproduksjon. De har samme kvalitet som helt nye materialer, er like stabile og passer således godt til dekkproduksjon.

Resirkulering blir viktigere og viktigere når det kommer til design, utvikling og produksjon av dekk. Innen 2050 er målet til Continental at dekkene lages av 100% bærekraftige produkter, og det å kunne bruke brukte plastflasker er et viktig steg i denne utviklingen.

Relatert: Godt for helsen, godt for huden -og endelig også bærekraftig

-Continental satser mye på innovasjon og jobber stadig for å finne mer bærekraftige måter å produsere dekk på. Vi har i flere år laget sykkeldekk av løvetann, og at vi nå også kan ta i bruk brukte brusflasker er nok et skritt i riktig retning, avslutter Knut Knudsen.

1,240FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel