tirsdag, mars 28, 2023

Slik skaper du et godt førsteinntrykk i entreen

Populært

Entreen er vanligvis det minste rommet i huset, og den føles ofte litt mørk, trang og rotete. Dette er stylistenes råd om hvordan du skaper en innbydende entré.

– Hvis entreen din er liten, er det smart å begynne med belysningen og sørge for at du har godt med lys og speilflater i rommet. Speil gir en illusjon av et større rom og det reflekterer samtidig lyset, og med godt lys blir det enklere å finne igjen det du leter etter når du står på farten, sier Kreativ Leder Tale O. Henningsen i Fargerike.  

Å ha et sted til nøkler, reflekser, luer og jakker er også et «must». Det finnes smarte flerbruksmøbler som fungerer både som sittebenk og kommode, og hvis du supplerer med knagger og kurver, så er det praktiske i orden på et blunk.

Foto: Fargerike

Gjennomgangen

Selv om entreen er et rom som brukes ofte, er det ikke et rom vi oppholder oss i lenge. Det er hva vi kaller en gjennomgangssone, og nettopp derfor er det et perfekt sted å teste ut spennende veggfarger!

Før du går og kjøper et spann med en dristig farge, er det kanskje greit med en liten oppfriskning på hva de ulike fargene symboliserer og hva de får deg til å føle.

Har du en liten gang, skal du for eksempel ikke gå for svart, tipser Henningsen.

Stedet for modige fargevalg

Entreen er overgangen mellom inne og ute, og mange ønsker å trekke naturen inn i dette rommet.

– Grønt symboliserer ro og naturlig balanse, og er en av de mest populære fargene våre. Blått gir også ro, men denne fargen kan med fordel balanseres med varme nyanser. Gult gir som kjent energi og glede, mens rødt skaper en varm og innbydende stemning i entreen. Hvitt er både klassisk og rent, men ikke alltid så praktisk i entreen der det stadig trampes inn med skitne sko, sier Henningsen.

Hun påpeler at det også er viktig å være nøye når du velger maling til entreen: Det finnes produkter som ikke lar seg ripe og er vaskbare, noe som er kjekt når møkkete skotupper og utedresser treffer vegger og lister.

Foto: Storeys.no

Om du vil være litt modig, men ikke tør å male hele veggen, kan du for eksempel lage en todelt vegg med ulike farger i entreen. Du kan også velge å male ytterdøra eller bare dørkarmene i en annen farge.

Mange velger også å male eller tapetsere en fondvegg i entreen.

Test tapet!

Tapetsering er et effektivt grep som kan forvandle en kjedelig entré til et spennende rom. I entreen blir det gjerne merker og rifter på veggene, og det er mange som dekker det med et kult fondtapet i entreen. Det gjemmer effektivt flekker, som ofte kommer bak skohyller og knagger.

I entreen er det derfor en fordel å velge et tapet som tåler røff behandling.

Foto: Fargerike

Smarte gulv

Entreen er et rom der du kan være litt mer vågal enn du ville vært i oppholdsrommene, og det gjelder også på gulvet.

– Noen tenker at vinyl er gammeldags, men da må du tenke om igjen! Du kan nemlig velge og vrake i spreke farger og livlige mønstre for å få frem din personlige stil. Med et vinylgulv i gangen, gjør det heller ingenting om barna drar meg seg grus eller hunden kommer inn med sølete labber. Prøv et fargerikt mønster med et lekent uttrykk. Det vil løfte entreen til nye høyder, sier Henningsen.

Velger du laminatgulv, kan du også gå inn med sko uten å bekymre deg for riper eller hakk. Dette er et perfekt gulv for familier som er mye på farten, og det kommer i mange fine design.

Dersom barna har forlatt redet, kan det kanskje passe med et teppe i entreen: Tenk deg følelsen av å komme hjem og plante beina på et lunt, varmt og teppekledd gulv. Det må jo være en ultimat velkomst?

1,223FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel