torsdag, august 18, 2022

Slik fikser du tette avløpsrør

Populært

Det skjer i tusenvis av hjem hver jul. Rørene sier stopp. Vannet renner ikke igjennom og vasken blir stående full. Det skjer fordi rørene går tett.

En grunn til at dette skjer oftere i desember, er fordi vi heller ribbefett og mye annet tungt matavfall i vasken.

Les også: Rørleggeren fra Sinnasnekker’n og Sommerhytta skaper kjendisenes drømmebad

Det finnes enkle kjøreregler som gjør det lite sannsynlig at du blir en av de uheldige – og både rørleggerbransjen og Plumbo har noen tips til deg om du skulle være uheldig og stå med tette rør.

Ikke i vasken!

− ADLRI hell flytende fett av noe slag i vasken! Det skal aldeles ikke inn i rørsystemet ditt. Hell det i stedet over i en tom melkekartong som du kaster i restavfallet. Når det gjelder stivnet fett, så tørker du det ut av stekepannen med tørkerull før du vasker den, og kaster papiret i matsøpla, sier administrerende direktør i Rørkjøp, Frank Olsen.

Les også: Julen er høytid for oversvømmelse på do – slik unngår du tette rør

Klar for å hjelpe

Tette «julerør» er ikke noe nytt for rørbransjen. Derfor står rørleggerne hos Rørkjøp over hele landet klare til å rykke ut for å hjelpe. Men det er ting vi kan gjøre selv også.

− Det viktigste er å unngå tette rør. Jeg anbefaler å bruke en avløpsrens jevnlig som en enkel service på eget rørsystem hjemme. Går det tett, må du bruke en avløpsåpner. Enten som gel eller pulvervariant. Les nøye på bruksanvisningen før du setter i gang. Ikke tro at du vet hvordan det gjøres. Feil bruk av slike kjemikaler skaper bare mer trøbbel, sier han.

Riktig bruk gir riktig resultat

Inger S. Løvaas hos Plumbo understreker også viktigheten av å lese bruksanvisningen før bruk.

Les også: Genialt tips: Slik åpner du et tett toalett

− Det finnes mange ulike avløpsåpnere og rørvask-produkter på markedet. Noen er «sterkere» og noen trenger lengre virketid enn andre. Vit hva du har, og hvordan det skal brukes. Pulverproduktene krever mest kunnskap, mens de flytende og gel-variantene er så godt som «idiotsikre», sier hun. 

1,193FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel