fredag, september 29, 2023

Nordmenn har fått dilla på Mummi- strikk

Populært

Mummi-kolleksjonen fra Novita har vært tilgjengelig i Norge siden august i fjor – den finske garnprodusenten er overveldet over mottakelsen Mummistrikk har fått i Norge.

– Lanseringen her har gått veldig bra. Jeg ante ikke hvor populære Mummiene er i Norge, men Mummi er faktisk like populært her som i hjemlandet Finland, sier salgssjef for den finske garnprodusenten Novita, Anna-Maria Kero, til Husling.no.

De tre største Mummi-markedene er Finland, Norge og Japan, og Sverige følger hakk i hæl. Mens Novita startet samarbeidet med Mummi-varemerket i 2019, har strikkemønstrene vært tilgjengelige i Norge siden august i fjor.

– Samarbeidet startet et halvt år tidligere, men det tar tid å oversette mønstre, sier Anne Karin Bakke til Huslig.no.

Anne Karin er markedssjef hos den norske distributøren av Mummi-strikk, Inspirasjon Forlag. Når Huslig møter henne og Novitas internasjonale representant på Oslo Design Fair kan de vise frem en rekke nyheter som lanseres i Norge nå.

Mummi-strikk selges som DIY garnpakker med mønster i utvalgte strikkebutikker og på importørens hjemmeside Inspirasjon.no.

– Det er viktig å ha mønstrene på norsk, selv ikke danske mønstre er mulig å selge, forklarer Anne Karin.

Foreløpig selges Mummi-designene som strikkepakker med garn og mønster. Den mest populære i Norge er for tiden en mummi-genser for voksne – Mummitrollets løpegenser – med tilhørende skjerf.

Men det er også mange foreldre og besteforeldre som strikker vakre Mummi-designs til barnebarna.

– Vi har mønstre for alle aldre. Det finnes mange voksne Mummi-fans, og selvfølgelig er det mange barn som liker Mummitrollet. Novitas nyeste tilskudd til Mummi-kolleksjonen er en strømpebok, for i Finland har folk strømpe-dilla. De strikker sokker med en historie på, og vi har laget mange flotte Mummi-designs til denne trenden, sier Anna-Maria fra Novita.

Mummi-kolleksjonen er på fjerde sesongen i hjemlandet, og det kommer også fortløpende mange nyheter til Norge denne vinteren og våren.

Anne Karin har nylig presentert en rekke nye designs for barn, med norsk strikkemønster, i tillegg til at vi gleder oss til de heklede mummi-bamsene.

– Kroppene er de samme, men du har ulike accessories til Mummimamma, Mummipappa og Mummitrollet, forklarer Anne Karin og viser frem hatt, forkle, håndveske og annet tilbehør til de skjønne Mummi-bamsene.

Lille My kan også hekles – men selvsagt i en annen fasong en Mummi-familien.

Vi gleder oss til fortsettelsen.

1,238FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel