fredag, mai 29, 2020

Slik lager du et tårn av blomsterpotter

Populært

5 gode råd for å opprettholde en sunn insektbestand hjemme i hagen

Vi har alle et forhold til insekter. Enten vi grøsser over edderkopper, klasker etter mygg, smekker fluer eller lar oss fascinere av sommerfuglenes skjønnhet,...

Sengen din er full av ekle kryp – slik blir du kvitt dem

Hvor hurtig er du til å re sengen din når du står opp om morgenen? Det kan sikkert høres banalt ut, men faktisk kan det...

Slik vasker du hjemme for å ta knekken på koronaviruset

Folkehelseinstituttet (FHI) har delt flere vaskeråd til folk som er hjemme i karantene. Dette er råd vi alle også med fordel...

Slik rengjør du skjærebrettet ditt skikkelig

De fleste har ett eller flere skjærebrett på kjøkkenet. Men selv om man rengjør de med såpe og vann etter bruk, har de en...

Selv om sommeren fremdeles er noen måneder unna, kan man allerede nå begynne planlegge hvordan man skal pynte på trappen eller på verandaen. Dette er en kreasjon som kan stå ute hele vinteren. 

Dette blomstepotte-tårnet, vil se flott ut på trappen foran inngangsdøren din. Eller på verandaen din. I dette tårnet, kan du bytte ut blomstene som passer til årstidene. Sommerblomster om sommeren, og høstlyng om høsten og om vinteren.


Maler du pottene i en rustrød eller en gul eller oransje høstfarge, blir det ekstra lekkert med rød og grønn høstlyng i pottene.


Foto: Crafters Love Crafts

Veldig enkelt å lage

Dette trenger du:

1 stor potte med hull i bunnen

4-6 mindre potter, også med hull i bunnen


1 jernstang

Blomsterjord

Blomster

Slik gjør du:

Spraymal potene i ønsket farge. Du kan male alle i samme farge, eller du kan male de i forskjellige farger eller nyanser av samme farge.

Foto: Crafters Love Crafts

Fest jernstangen på ønsket sted. Press den ned i jorden, eller fest den godt mellom bordene på verandaen din. Du kan også dytte den ned i en stor potte fylt med grus og jord.

Foto: Crafters Love Crafts

Tre den første, store potten nedover stangen og fyll den med jord.

Tre neste potte på, og legg den til siden. Fyll med jord.

Foto: Crafters Love Crafts

Fortsett til alle pottene er tredd på stangen. Velt de til hver sin side.

Foto: Crafters Love Crafts

Så planter du blomster i pottene.

Foto: Crafters Love Crafts

Resultatet blir utrolig stilig.

Skift farge og blomster etter årstiden

På toppen kan du for eksempel feste en liten skål som du fyller med vann. Vips, så har du et fuglebad. Her kan du også bruke fantasien og feste alt fra små statuer til annen pynt du liker. Det er også fint med bare en blomst på toppen.

Foto: Crafters Love Crafts

Når våren kommer, kan du spraye pottene i en annen farge, bytte ut høstlyngen med sommerblomster, og flytte tårnet ut i hagen.

Foto: Crafters Love Crafts

Kilde: Crafters Love Crafts

72,037FansLik
258FølgereFølg

Siste artikler

Lik oss på Facebook:

Neste artikkel