fredag, juni 14, 2024

Nå behøver du ikke be naboene vanne blomstene dine i sommerferien – de kan faktisk gjøre det selv

Populært

Sommer. Ferie. Late dager på stranda, på hytta eller kanskje en reise sørover? Ja, fellesferien nærmer seg med stormskritt, og det blir igjen tid til å slenge føttene på bordet og bare slappe av et par uker. Men i år, som alle tidligere år, er det selvfølgelig en del ting som må ordnes først.

Posten skal tas inn, gresset klippes, lyset kobles til tidsur, og sist men ikke minst skal blomstene vannes. Og det kan faktisk være litt av et problem, for selv om naboen sikkert er villig til å ta posten for deg, og noen av nabolagets ungdommer fikser gresset, kan det være verre å få noen til å vanne. For hva hvis noe går galt, og blomstene dør mens du er borte? Mange tør ikke ta det ansvaret, og da må man finne andre løsninger.

Og det finnes, heldigvis. For med et enkelt triks kan du sørge for at blomstene mer eller mindre vanner seg selv mens du er borte – og det er langt lettere å få noen til å hjelpe deg med alt det andre. Og det beste er at det er kjempelett, og tilnærmet gratis.

Alt du trenger for å lage ditt eget helautomatiske vanningssystem er – et par tomme vinflasker!

Dette trenger du: Like mange vinflasker som planter som skal vannes

Slik gjør du:

1. La vinflasken(e) ligge i et vannbad natten over.

Foto: Youtube

2. For da blir det mye lettere å ta av etikettene hvis du ønsker det.

Foto: Youtube

3. Fyll vinflasken med vann.

Foto: Youtube

4. Sett i korken

Foto: Youtube

5. Deretter lager du et lite hull i korken. Snu flasken og se til at vannet drypper langsomt ut av hullet. Drypper det for fort kan du stikke i et lite stykke stoff som bremser vannet.

Foto: Youtube

6. Stikk vinflasken på hodet ned i potten til den planten som skal vannes

Foto: Youtube

7. … og vips – så har plantene dine sitt helt eget vanningssystem og kan passe seg selv mens du er borte. Ganske smart, ikke sant?

Foto: Youtube

Her kan du også se et videoklipp som viser hvordan det hele fungerer:

Et supergodt tips til sommerferien, så du trygt kan reise bort uten å bekymre deg om hvordan plantene dine har det. Del gjerne slik at andre også kan reise bort med god samvittighet i sommer. God ferie!

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel