fredag, mai 29, 2020

Nå behøver du ikke be naboene vanne blomstene dine i sommerferien – de kan faktisk gjøre det selv

Populært

Slik skiller du et salathode på en-to-tre

Har du stått på kjøkkenet før, og skrelt salaten blad for blad? Det tar ganske lang tid, ikke sant? Og jo lengre inn du...

Paul reiser land og strand rundt – huset tar han med seg på sykkelen!

Et hus trenger ikke nødvendigvis å være en dyr investering, eller å ha en fast plass. I hvert fall ikke i følge mannen du...

7 smarte ting du kan bruke den tomme toalettrullen til

Vi har vel alle lagd dorullnisser i barndommen. Men visste du at den tomme dorullen kan brukes til så mye mer? Som for eksempel...

Derfor skal du la syltetøyglasset stå på hodet

Det er faktisk ikke så lenge til vår og sommer. Mange av oss gleder seg stort til skogen bugner av deilige bær. Er du...

Sommer. Ferie. Late dager på stranda, på hytta eller kanskje en reise sørover? Ja, fellesferien nærmer seg med stormskritt, og det blir igjen tid til å slenge føttene på bordet og bare slappe av et par uker. Men i år, som alle tidligere år, er det selvfølgelig en del ting som må ordnes først.

Posten skal tas inn, gresset klippes, lyset kobles til tidsur, og sist men ikke minst skal blomstene vannes. Og det kan faktisk være litt av et problem, for selv om naboen sikkert er villig til å ta posten for deg, og noen av nabolagets ungdommer fikser gresset, kan det være verre å få noen til å vanne. For hva hvis noe går galt, og blomstene dør mens du er borte? Mange tør ikke ta det ansvaret, og da må man finne andre løsninger.


Og det finnes, heldigvis. For med et enkelt triks kan du sørge for at blomstene mer eller mindre vanner seg selv mens du er borte – og det er langt lettere å få noen til å hjelpe deg med alt det andre. Og det beste er at det er kjempelett, og tilnærmet gratis.


Alt du trenger for å lage ditt eget helautomatiske vanningssystem er – et par tomme vinflasker!

Dette trenger du: Like mange vinflasker som planter som skal vannes

Slik gjør du:

1. La vinflasken(e) ligge i et vannbad natten over.

Foto: Youtube


2. For da blir det mye lettere å ta av etikettene hvis du ønsker det.

Foto: Youtube

3. Fyll vinflasken med vann.

Foto: Youtube

4. Sett i korken

Foto: Youtube

5. Deretter lager du et lite hull i korken. Snu flasken og se til at vannet drypper langsomt ut av hullet. Drypper det for fort kan du stikke i et lite stykke stoff som bremser vannet.

Foto: Youtube

6. Stikk vinflasken på hodet ned i potten til den planten som skal vannes

Foto: Youtube

7. … og vips – så har plantene dine sitt helt eget vanningssystem og kan passe seg selv mens du er borte. Ganske smart, ikke sant?

Foto: Youtube

Her kan du også se et videoklipp som viser hvordan det hele fungerer:

Et supergodt tips til sommerferien, så du trygt kan reise bort uten å bekymre deg om hvordan plantene dine har det. Del gjerne slik at andre også kan reise bort med god samvittighet i sommer. God ferie!

72,037FansLik
258FølgereFølg

Siste artikler

Lik oss på Facebook:

Neste artikkel