torsdag, august 18, 2022

Liker du maksimalistisk interiør med farger? Da er dette noe du bør ta en titt på…

Populært

I september lanserer Ikea kolleksjonen KARISMATISK. Det er en fargesprakende kolleksjon utformet i samarbeid med den britiske mønster- og tekstildesigneren Zandra Rhodes.

Sammen med Zandra Rhodes bestemte Ikea seg for å utforske hvordan Zandras verden av dristige mønstre og levende farger kan utformes i en hjemmekontekst. Resultatet ble kolleksjonen «Karismatisk», som oppfordrer til fryktløs selvutfoldelse hjemme.

Kolleksjonen inneholder 26 statement-produkter som oppfordrer alle fargeelskere: «vær dristig, vær fabelaktig, vær deg!». Karismatisk er tilgjengelig i Ikeas varehus verden over fra september.

Dame Zandra Rhodes er kjent for sine kreative trykk og livlige farger, og har vært en revolusjonerende kraft i mote- og tekstilverdenen i over fem tiår.

Inspirert av Zandra og hennes tilnærming til liv og stil, satte Ikea-teamet seg fore å utforske kraften i farger og mønstre for å tilføre hjemmet karakter og karisma.

Denne utforskningen førte til en dypere forståelse av trykk og farger som kraftige uttrykk for personlighet, talent, lokal kultur, så vel som deres psykologiske effekt på mennesker og rom.

I Zandras stil er kolleksjonen høylytt og livlig. Den nye kolleksjonen er til for å kanalisere Zandras selvtillit og karisma inn i de tusen hjem, med et stolt og personlig preg.

Kolleksjonen handler om å ha det gøy med møbler og innredning og la et optimistisk syn skinne i rommene. Her er det lagt opp til å mikse og matche puter, tepper og tekstiler uansett hvordan man måtte velge. Man kan sette sammen vaser eller la dem stå hver for seg. Enten man bare vil legge til en gnist av farge eller gå for det hele er det en rekke festlige innslag for mange smaker!

– Det er en slik kolleksjon som folk bare kan ta en bit av, og det kan lette livet deres eller de kan ta flere biter, sier Zandra Rhodes selv om kolleksjonen.

Karimatisk er også funksjonell. Sammen med Zandra brukte Ikea de fem prinsippene for demokratisk design for å skape lekne løsninger til hverdagslige behov til rimelige priser: Form, funksjon, kvalitet, bærekraft og lav pris.

Selv om Zandra brenner for flamboyante trykk og farger, er designene hennes alltid praktiske. Der det er mulig, brukes resirkulerte materialer i kolleksjonen – og bevisst, med fokuset ‘jo mindre jo bedre’.

1,193FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel