Quantcast
onsdag, desember 2, 2020

6 geniale tips – slik holder du det ryddig hjemme

Populært

Barn som gjør husarbeidet har større sjanse for å lykkes som voksne

Flere studier og forskere er enig; det lønner seg å involvere barna i husarbeidet.  Du som småbarnsforelder kjenner nok på det evige jaget. Etter jobb...

Dette enkle og geniale trikset holder vepsen borte i sommer

Vi elsker sommeren, men vi hater vepsen. Er man så uheldig at man har et vepsebol i nærheten av huset, verandaen eller hytta, kan...

Plages du av mygg? Da bør du nyte sommeren med dette trikset!

Sommeren er snart her. De fleste av oss elsker å kunne sitte utendørs og grille eller bare nyte de varme sommerkveldene. Men så har...

7 ting du kan bruke oppvasktabletter til

De fleste legger oppvasktablettene i oppvaskmaskinen og lar det være med det. Men visste du at du kan bruke disse tablettene til så mye...

For snart to år siden sa Silje Bjørnbeth Gaarder opp jobben som kontorleder og startet eget ryddefirma.

Silje Bjørnbeth Gaarder er profesjonell rydder og deler flittig tips via med Instagram-kontoen @ryddhjemme

– Jeg tør påstå at jeg rydder et kvarter hver dag. Det inkluderer å ta ut og inn av oppvaskmaskinen, men klesvask er utenom, sier Silje Bjørnbeth Gaarder til Aftenposten hvor hun deler de seks beste tipsene for å få et ryddig hjem.

Selv om folk kommenterer at hjemmet til familien på fire er så strøkent at det ser ut som de skal ha visning, påstår Gaarder at hun ikke bruker mer enn 15 minutter på å runde hver dag. 

Dette er Gaarders seks viktigste tips til deg som ønsker å ha orden hjemme: 

1. Lag systemer for alt 

Alle har systemer i hjemmene sine, for eksempel i bestikkskuffen, forklarer Gaarder til Aftenposten. Ved å overføre dette systemet med logisk og fast inndeling til alle tingene du eier, får du ryddet skikkelig en gang for alle. 

Ta for deg en og en kategori og gi hver kategori en fast og logisk plass som du merker slik at alle som bor der enkelt kan bruke systemet.

2. Unngå kaos igjen

Når alt har sin faste plass, finner man tingene igjen og man kan enkelt rydde dem på plass etter bruk. Men du må legge tingene tilbake på plass etter bruk, ellers blir det bare rot og kaos igjen. 

3. Kreativ merking av bokser

Gaarder anbefaler å merke alle bokser. Du kan skrive på dem, eller lime et bilde av en blyant eller legokloss der det skal være fargestifter eller lego. Eventuelt kan man ta bilder og lime på boksen.

4. Tips til foreldre 

Gaarder oppfordrer alle til å ha en skittentøykurv og en søppelbøtte på barnerommet. Det er ingen vits å fylle opp skuffer og skap med ødelagte leker eller krøllete tegninger.

Vis barna hvordan de skal bruke søppelbøtten og skittentøykuren. Hun tipser også om å ha en liten skuff eller kurv på barnerommet der barna kan legge klær de mener er blitt for små. Da er det lett å holde oversikt. 

5. Smårydding krever lite

Hvis noe hører til i en annen etasje, legger Gaarder det i trappen til hun skal opp eller ned neste gang. 

6. Gå aldri tomhendt

Mange husker kanskje dette punktet fra det Gro Harlem Brundtland kalte «den Brundtlandske orden». Den gjelder hjemme hos Gaarder også. Prinsippet er at man aldri går tomhendt videre om man ser noe som hører til et annet sted. Da tar man det med og legger det på plass i forbifarten. 

LES OGSÅ: 9 inspirasjonsbilder til barnas soverom

74,223FansLik
270FølgereFølg

Neste artikkel