søndag, februar 5, 2023

Kaster du disse små posene? Det burde du ikke! Her er 8 nyttige ting du kan bruke dem til!

Populært

Du har sikkert merket at når du kjøper sko så ligger det ofte noen hvite poser som er fylt med små kuler i esken. Posene er merket med Silica.

De fleste kaster disse posene uten å tenke særlig over det. Det burde du ikke gjøre, for disse posene har faktisk en rekke nyttige bruksområder.

Kulene i Silicaposen er nemlig en sammensetning av Silisiumdioksid, et stoff som kan tørke opp nesten hva som helst.

Her er 8 gode tips til hva du kan benytte disse posene til.

1. Legg dem i gymbaggen

Grunnen til at fabrikker legger disse Silicaposene i skoeskene er deres geniale egenskap til å fjerne fuktighet. Dette vil også redusere antallet bakterier, ettersom bakterier trives godt med fukt.

Gymbaggen er en typisk ting som blir fuktig av svette klesplagg og er et eldorado for bakterier. Denne lille posen kan sette en stopper for det!

2. Legg dem mellom håndkledene dine 

Du kan forhindre at håndkledene blir fuktig og lukter dårlig. Legg noen av posene i håndkleskuffen, og du er sikret tørre håndkler uten dårlig lukt!

3. Forlenger levetiden til barberblad

Ved å plassere posene der hvor du oppbevarer barberblad vil barberbladene alltid være helt tørr. Fuktig barberblad blir fortere rusten og nedslitt enn tørre barberblad.

4. Redd en druknet telefon! 

Kjenner du igjen følelsen av å miste telefonen i vann? Enten det er i toalettet, vasken, sjøen eller badekaret så forekommer dette hyppig og er drepen for mobiltelefoner. Det som er viktig når slikt skjer, er å få tørket telefonen raskt. Den mest effektive metoden for å tørke en telefon, er å legge den i en tett boks som du også legger noen silicaposer i. En telefonreparatør sier følgende: 

«Jeg har reparert hundrevis av telefoner. Ris kan hjelpe til med å tørke en telefon, men den absolutt beste metoden er å bruke Silicaposer. Dette brukes av de fleste reparasjonsfirmaer.» 

5. Tar bort duggen på bilruten

Du har vel opplevd at bilruten er så duggete at det er umulig å se noe som helst? De fleste vil slå på varmeapparatet i bilen på fult og vente på at duggen skal forsvinne før man kan kjøre.

Et smartere tips er å bruke Silicaposer. Du legger noen poser helt fremme på dashbordet, og du er garantert duggfri frontrute!

6. Bevarer gamle fotografier

Har du en samling av gamle bilder? Bilder som kanskje betyr noe ekstra for deg, som familiebilder eller bilder fra barndommen. Mange har egne esker som de oppbevarer slike kjære bilder i, men hva om det kommer fuktighet i denne esken? Kanskje den oppbevares på et fuktig loft eller bod?

Ved å legge noen Silicaposer i esken er du sikret at bildene ikke blir ødelagt av fuktighet.

7. Til sølvtøyet

Du vet den irriterende følelsen når du finner frem ditt pene sølvtøy og oppdager at det har fått sorte merker? Da vet du at du har en møysommelig jobb med pussing foran deg. Ved å legge noen Silicaposer sammen med sølvtøyet vil det ikke bli svart, si farvel til pussing!

8. Tørk blomster

Pleier du å tørke blomster? Dersom du legger noen Silicaposer sammen med blomstene, vil prosessen gå mye fortere og gjøre resultatet bedre!

TIPS: Gjenbruk

Ved å tørke Silicaposene kan du bruke dem på nytt. Legg dem til tørk i solen eller tørk dem i mikrobølgeovnen.

Det finnes ingen grenser for hva disse posene kan tørke. Har du flere tips til hvordan disse kan brukes på en nyttig måte? Kom med dem i kommentarfeltet! Og DEL gjerne saken videre med andre som kan dra nytte av dette. 

1,213FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel