torsdag, juli 9, 2020

I denne byen finnes det verken veier eller biler

Populært

Derfor må du alltid feste kommoder og klesskap til veggen

En tragisk ulykke satt fokus på hvordan man bør sikre møbler i et hjem med små barn. Du kjenner sikkert igjen følelsen av å ha...

Derfor skal du grave egg og banan ned i jorden sammen med plantene dine

Egg og banan kan faktisk gjøre underverker for plantene dine. Har du ikke naturlig grønne fingre, eller masse penger å bruke på gjødsel, passer...

Pleier du å kaste eggeskall? Her er 9 tips til hvordan hagen kan dra nytte av dem!

Hva pleier egentlig du å gjøre med eggeskall? Det vanligste er helt klart å kaste dem i søpla, men visste du at eggeskall faktisk...

Kjøkkensjefens egne råd om rens av fastbrente rester på stekeformene

Bakeformer, stekebrett og langpanner får røff behandling, og sakte men sikkert vil de begynne å bære preg av nettopp dette. De blir slitt og...

Kunne du tenke deg å bo i en by der det ikke fantes biler? Der det viktigste fremkomstmiddelet var sykkel eller båt? Da er du i så fall ikke alene. I Giethoorn bor 2.600 mennesker, alle uten bil.

Når du nærmer deg bygrensen, må du sette igjen bilen. I den nederlandske byen, Giethoorn er det ikke lov med biler. Det finnes heller ingen bilveier der. Bare sykkelstier og kanaler til båter. Byen blir kalt Nederlands svar på Venesia. Og det er ikke en så altfor fjern sammenlikning.


Husene er bundet sammen med et nettverk av kanaler og broer laget av tre. Noen av husene er det kun mulig å komme til med båt. Postmannens fremkomstmiddel er med andre ord … ja, nettopp båt.


Foto: Giethoorn

Helt stille

Men det folk stusser mest over når de kommer til Giethoorn, er stillheten. Her finnes ingen bildur og ikke noe bråkete veiarbeid eller bygningsarbeid. Alle båtene går på stille elmotorer.

«Her i Nederlands vannby, Giethoorn, er den høyeste lyden man vanligvis hører, kvekkingen fra endene, bare avbrutt av lyden fra de andre fuglene», skriver en landsbyboer på byens nettside.

Foto: Giethoorn

Populært feriested

Men selv om man kanskje ikke kunne tenke seg å bo i en bilfri by, er det likevel mulig å dra hit på ferie. Byen er et populært turistmål, og man finner flere små og koselige «bed and breakfast»-steder. Langs elevene, ligger det også mange restauranter der man kan kose seg med god mat og nydelig utsikt.

Men det er rift om plassene. Beboerne i Giethoorn tar nemlig ikke imot så mange turister om gangen. Mange har bestilt plass lang tid i forveien.


Likevel kan Giethoorn skilte med hele tre museer. Det er også mulig å leie både båter og sykler hvis man har lyst til å utforske byen på egen hånd.

Foto: Giethoorn

 Jeg tror jeg har funnet mitt neste feriemål!

72,604FansLik
259FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel