Elsker du banan og ostekake? Da kommer denne varianten til å bli din nye favoritt!
Her får du en uimotståelig, fløyelsmyk ostekake med kjeksbunn, toppet med friske bananer, luftig krem og hjemmelaget karamellsaus. Dette er desserten som passer perfekt både til selskap og når du vil unne deg noe ekstra godt hjemme.
Den smelter bokstavelig talt i munnen – og det beste? Den krever ingen steking! Bare bland, sett kaldt og gled deg.


INGREDIENSER
Kjeksbunn:
-
250 g Digestivekjeks
-
125 g smeltet smør
-
1 ss sukker (valgfritt for ekstra sødme)
Fyll:
-
400 g kremost naturell (f.eks. Philadelphia)
-
100 g melis
-
1 ts ekte vaniljesukker
-
3 dl kremfløte
-
1 moden banan (most, gir ekstra banansmak i fyllet)
Topping:
-
2-3 modne bananer i skiver
-
Pisket krem
-
Melis til pynt
-
Hjemmelaget karamellsaus (eller ferdig kjøpt)
Hjemmelaget karamellsaus (valgfritt):
-
100 g sukker
-
50 g smør
-
1 dl kremfløte
-
En klype havsalt
SLIK GJØR DU
-
Lag bunnen:
Knus kjeksen fint og bland med smeltet smør (og evt. litt sukker). Press blandingen jevnt ut i en rund kakeform (24 cm) med bakepapir i bunnen. Sett kaldt mens du lager fyllet. -
Lag ostefyllet:
Pisk kremosten med melis og vaniljesukker til den er helt glatt. Mos én moden banan og bland den inn i ostekremen for ekstra smak. Pisk kremfløten stiv og vend den forsiktig inn i osteblandingen. Hell fyllet over kjeksbunnen og glatt ut. Sett kaldt i minst 4 timer – gjerne over natten. -
Karamellsaus (hvis du lager selv):
Smelt sukkeret forsiktig i en tykkbunnet kjele. Når det har fått en gyllen farge, tilsett smøret og rør til det smelter. Hell i kremfløte og rør til glatt saus. Avkjøl. -
Pynt og server:
Like før servering pynter du med bananskiver, pisket krem, et lett dryss melis og rikelig med karamellsaus.
💡 Tips:
-
For en ekstra crunch, dryss over hakkede valnøtter eller sjokoladebiter.
-
Vil du ha en lettere variant? Bruk gresk yoghurt i stedet for deler av kremosten.
-
Denne kaken er perfekt å lage dagen før den skal serveres – smaken setter seg enda bedre over natten!
Vil du imponere neste gang du får gjester? Prøv denne magiske banankaken med ostekrem – en sikker vinner på kakebordet!