Når du trenger en kake som både smaker nydelig, ser imponerende ut og som gjestene garantert vil spørre etter oppskriften på – da er det oreokake du skal lage. Denne klassikeren består av tre uimotståelige lag: sprø kjeksbunn, silkemyk ostekrem og en sjokoladeganache-aktig mousse – toppet med krem og biter av oreo. Kaken krever ingen steking og kan med fordel lages dagen før. Oppskriften er inspirert av matprat.

INGREDIENSER
Kjeksbunn:
-
350 g oreokjeks
-
100 g smør, romtemperert
Ostekrem:
-
200 g kremost naturell
-
75 g melis
-
2 dl kremfløte
-
50 g oreokjeks (grovhakket)
Sjokolademousse:
-
200 g kokesjokolade
-
5 stk eggeplomme
-
0,5 dl kremfløte (til eggeplommene)
-
2 dl kremfløte (piskes til krem)
Topping:
-
2 dl kremfløte
-
ca. 50 g oreokjeks (til pynt)
SLIK GJØR DU
-
Kle en springform (24 cm) med bakepapir i bunnen.
-
Lag bunnen:
Kjør oreokjeks til smuler i en foodprosessor. Tilsett romtemperert smør og kjør til en jevn masse. Press blandingen godt ned i formen. Sett kjølig. -
Ostekrem:
Rør kremost og melis til en glatt røre. Pisk kremfløte til myk krem og vend forsiktig inn i ostemassen. Bland inn grovhakkede oreokjeks og fordel ostekremen over kjeksbunnen. Sett tilbake i kjøleskapet og la den sette seg i minst 30 minutter. -
Sjokolademousse:
Smelt kokesjokoladen forsiktig over vannbad. La den avkjøle litt. Visp sammen eggeplommer og 0,5 dl kremfløte til en jevn blanding. Pisk de 2 dl kremfløte til myk krem. Bland sjokoladen inn i eggeblandingen, og vend dette deretter inn i den piskede kremen. -
Monter kaken:
Fordel sjokolademoussen over ostekremen i formen og glatt ut toppen. Dekk til og sett kjølig i minst 2 timer, gjerne over natten. -
Pynt og server:
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Pisk fløte til krem og fordel over toppen. Dryss over grovhakkede oreokjeks til pynt.
Tips:
-
Bruk romtempererte ingredienser for å unngå at kremen skiller seg.
-
Ønsker du litt ekstra dybde i smaken? Tilsett 1 ts espressopulver i sjokolademoussen.
-
Du kan også lage denne kaken i porsjonsglass for en morsom dessertversjon.
Oreokake har blitt en moderne klassiker i norske kakebøker – og det er lett å forstå hvorfor. Kombinasjonen av kremost, sjokolade og knasende kjeks er rett og slett uimotståelig.