torsdag, september 18, 2025

Sunne bananpannekaker med havre – helt uten mel

av Eivind Ertesvåg

Disse små, luftige havrepannekakene er perfekte til frokost, lunsj eller som sunn snacks. Med kun én moden banan, havregryn og noen basisvarer i skapet, lager du en røre på få minutter. Ingen raffinert sukker eller mel – bare naturlige ingredienser og masse smak!

havrepannekaker
Print
Serveringer: 2 Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 230 Kalorier 8 gram Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

ca. 2 porsjoner – gir ca. 8 små pannekaker

  • 1 moden banan

  • 2 egg

  • Ca 50 gram havregryn

  • ½ ts bakepulver

  • ½ ts vaniljeekstrakt (Selges blant annet hos Meny)

  • En klype salt

Valgfritt topping:
– Lønnesirup
– Frisk frukt
– Nøttepålegg 
– Yoghurt

SLIK GJØR DU

1. Lag røren

Ha bananen, egg, havregryn, bakepulver, vaniljeekstrakt og salt i en blender. Kjør på høy hastighet i ca. 30 sekunder til røren er glatt og litt tykk.

2. La røren hvile

La røren stå i 2–3 minutter slik at havregrynet får tid til å svelle litt. Dette gjør pannekakene enda mer luftige.

3. Forvarm panna

Varm opp en non-stick stekepanne på middels varme. Ha i litt olje eller smør og tørk overflaten lett med et papirhåndkle for jevn steking.

4. Stek små pannekaker

Bruk 2 ss røre per pannekake. Hell i panna og form forsiktig til en sirkel. Stek i 2–3 minutter til du ser bobler på toppen og kantene har satt seg.

5. Snu og stek ferdig

Snu forsiktig og stek videre i ca. 2 minutter, til pannekaken er gyllen og gjennomstekt.

6. Server og nyt

Server nystekte pannekaker med dine favoritt-toppings – frisk frukt, lønnesirup, yoghurt eller en klatt peanøttsmør.


Næringsinnhold (per porsjon – estimert)

Næringsstoff Mengde
Kalorier 230 kcal
Fett 8 g
Karbohydrater 28 g
Protein 9 g
Fiber 3 g
Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse