10-minutters stekepannebrød – myke, saftige og uten ovn

av Eivind Ertesvåg

Har du lyst på ferskt, hjemmelaget brød – men mangler ovn, eller tid? Da er denne oppskriften redningen du har ventet på. Med få ingredienser og en vanlig stekepanne tryller du fram deilige, myke brød på under et kvarter. Perfekt som tilbehør til middagen, til helgefrokosten eller når du bare har lyst på noe nystekt og godt!

Det beste? Du trenger ikke vente på heving – og smaken? Den minner om nystekt naanbrød, men uten gjær og med masse muligheter for variasjon.

brød

Stekepannebrød på 10 minutter

Print
Serveringer: 4 Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 270 Kalorier 6 gram Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

  • 480 g hvetemel

  • 220 g naturell yoghurt (gjerne gresk yoghurt)

  • 200 ml vann

  • 1 ts (ca. 10 g) bakepulver

  • 1 ts (ca. 10 g) salt

  • 1 ss vegetabilsk olje (kan byttes ut med olivenolje for mer smak)

  • Litt ekstra olje til steking

SLIK GJØR DU

  • Bland det tørre: Rør sammen hvetemel, bakepulver og salt i en stor bolle.

  • Tilsett det våte: Ha i yoghurt, vann og olje. Bland til du får en sammenhengende deig.

  • Kna deigen: Elt deigen i 5 minutter til den blir myk og smidig. Tilsett litt ekstra mel om deigen er klissete.

  • Del og form: Del deigen i 6–8 emner. Rull til baller og klem dem flate – ca. 1 cm tykke.

  • Stek brødene: Varm en stekepanne til middels varme. Tilsett litt olje. Stek brødene i 2–3 minutter per side, til de er gyllenbrune og gjennomstekte.

  • Serveres nystekte: La dem avkjøle noen minutter og server varme med ønsket tilbehør.

Tips!

  • Perfekte med smør, ost, hummus eller til supper.

  • Prøv å blande inn fersk hakket koriander, timian eller chili i deigen for nye smaksvarianter.

  • Lag dobbel porsjon og frys ned – så har du brød på 1-2-3!

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse