Hjem Praktiske tips 7 tips som får oppvaskmaskinen din til å fungere enda bedre

7 tips som får oppvaskmaskinen din til å fungere enda bedre

Reklame

Er du en av dem som bare stabler kopper og tallerkener inn i oppvaskmaskinen din, setter på automat-programmet, og lar det stå til? Slapp av, du er ikke alene.

Her får du syv lure tips om oppvaskmaskinen din, som du kanskje ikke kjente til.

1 Ekovask

oppvaskmaskin
Foto: Grant Barrett/Flickr

Reklame

De fleste oppvaskmaskiner har et program som heter eko. Dette er det mest miljøvennlige programmet. Det er også det som bruker minst energi, og som derfor er billigst. Ekoprogrammet bruker litt lenger tid på å komme opp i de høye temperaturene.

2 Bestikk

oppvaskmaskin
Foto: Alex Garcia/Flickr

Bestikket skal stå i bestikkurven med skaftet ned. Skarpe kniver og gafler, bør du plassere med skaftet opp, slik at du ikke skjærer deg. Brødkniver og annet stort bestikk, skal du legge i den øvre skuffen.

3 Kasseroller og gryter

stekepanne
Foto: waferboard/Flickr

Kasserollene kan være vanskelige å få rene i oppvaskmaskinen. Ofte sitter det matrester igjen når vasken er ferdig. Veldig skitne kasseroller og gryter bør vaskes for hånd først. La de gjerne stå med vann i bunnen i noen timer, hvis maten har brent seg fast.

Se også
Så enkelt kan du rengjøre madrassen! Den trenger oftere behandling enn du kanskje tror
Se også
Ny forskning viser at friske blomster reduserer smerte og angst hos mennesker

4 Plasseringen i maskinen

oppvaskmaskin
Foto: Pinterest

Pass på at ikke noe er stablet så høyt, at de roterende vannspylerne hindres i å gå rundt. Sett skåler og glass slik at de ikke velter, slik at det møkkete vannet blir liggende oppi. Sett heller ikke tallerkener for nærme hverandre.

5 Skyll av først

oppvaskmaskin
Foto: Pinterest

For å få best resultat, anbefales det at du skyller av matrestene før du setter oppvasken inn i maskinen. Det trenger ikke være helt rent, men rester og biter av mat bør skylles av på forhånd.

6 Fyll opp maskinen

oppvaskmaskin
Foto: anamoly23/Flickr

En oppvaskmaskin bruker i gjennomsnitt 15 liter vann for hver vask. Det spiller ingen rolle om maskinen er halvfull eller full. En gyllen regel er derfor: Fyll opp maskinen helt før du setter på en vask. Så sparer du både penger og miljøet.

7 Vaskemiddel

De fleste av dagens oppvaskmidler er veldig bra. Det spiller ikke veldig stor rolle hvilket merke du velger, hvor mye det koster, eller om det er pulver eller tabletter. Prøv deg frem og finn din favoritt.

Lik siden vår på Facebook for praktiske tips og inspirasjon til hjemmet!

mest lest nå

Slik får du håndklærne dine myke og fluffy

Ikke noe er så deilig som å tørke seg med helt nye, tjukke, myke og fluffy håndklær. Men dessverre blir håndklærne ofte både stive...

Gun-Maries pelargonier er over to meter høye. Her er hennes hemmelige triks

Gun-Marie fra Sverige elsker pelargonier. Hun har holdt på med denne vakre blomsten i over 20 år. I løpet av de årene, har hun...

Ta en titt på bildene fra innsiden av denne husbåten. Det er helt fantastisk!

Denne lille husbåten på 37 kvadratmeter, går under navnet "The Tiny". Men selv om den er liten, rommer den utrolig mye. Bare ta en...

Hun kjøpte en gammel buss og pusset den opp – 3 år senere er dette hjemmet hennes

Jessie Lipskin er en ung amerikansk jente. På Instagram kan man følge historien hennes om hvordan hun har pusset opp en gammel buss til...

8 eksempler på hvordan du kan gjøre gamle stoler om til flotte benker

Vi kaster alt for mye. Hvor ofte bytter vi ikke ut for eksempel møbler? Men i stedet for å kaste møbler når vi ønsker...