søndag, mai 22, 2022

10 enkle vaner folk med rene hjem har

Populært

Drømmer du også om å ha et rent og pent hjem? Det er i stor grad en vanesak.

1. Re sengen hver dag

Bruk 2 minutter på å re opp sengen hver dag. Da ser soverommet alltid ryddig og pent ut.

2. Bruk støvsugeren

Hvis du har barn eller kjæledyr, skal det ikke mye til for at hybelkaninene begynner å danse i krokene. Ta frem støvsugeren og bruk også møbeldysen for å støvsuge over alt fra nattbordet til gardiner, lamper, speil, vinduskarm, TV og så videre.

3. Tøm oppvaskmaskinen om morgenen

Det tar ikke lang tid og vil antagelig ikke engang kreve at du står opp før. Men til gjengjeld er det en ting mindre å gjøre når du kommer hjem – og det vil gjøre middagslagingen mye kjekkere.

4. Sett av en bestemt vaskedag

Hvor ofte man må vaske klær varierer jo fra husstand til husstand. Har du mange små barn vil nok vaskemaskinen gå «i ett». Hvis ikke kan du med fordel sette av en eller flere bestemte dager til klesvask. Da vil hele familien vite hva som er «deadline» for å legge skittentøyet i kurven.

5. Rengjør kjøleskapet en gang i uka

Med dette mener vi ikke stor-rengjøring – men skaff deg en rask oversikt over hva du mangler til handlelisten. Og mens du nå har kjøleskapet åpent kan du like godt sorterer ut matvarer som ikke lenger er holdbare, og tørke opp hvis noe skulle ha blitt sølt i noen av hyllene.

6. Bruk kurver

Plasser en kurv ved de travleste «knutepunktene» i huset ditt for å unngå at ting flyter. Det kan for eksempel være praktisk å ha en kurv stående er ved inngangsdøren, hvor man kan legge votter og skjerf. Noen kan også ha nytte av en kurv ved trappen mellom husets etasjer for tingene som skal transporteres opp og ned.

7. Ikke utsett

Hvis du har mottatt en pakke i posten – pakk ut og sorter og kast emballasjen med en gang.

8. Vask kjøkkenet mens du lager mat

Utnytt tiden du bruker til å lage mat til litt multitasking. Mens lasagnen er i ovnen kan du vaske av skjærebrettet, kniven og kasserollen og sette alle ingrediensene på plass igjen – da er kjøkkenet praktisk talt allerede rent når maten er klar.

9. Rydd opp før leggetid

Brett teppet sammen på sofaen, sett skoene på plass og kast skittentøyet i vaskekurven før du hopper i sengen.

10. Fokusér på ett rom om gangen

Velg ett rom eller område annenhver uke som du vil vaske ekstra grundig. Rengjør og støvsug alt inkludert dører, gardiner og puss vinduene. Hvis du fokuserer på ett rom om gangen, bruker du ikke så lang tid, og det er ikke lenger et «ork» å sette i gang.

LES OGSÅ: Fem steder nesten alle glemmer å vaske

1,196FansLik
279FølgereFølg

Neste artikkel