Superenkel stangselleri- og gulrotsuppe

av Helene

Suppe er lett og raskt å lage – og kjernesunt!

Utgangspunktet for oppskriften fant vi på bloggen Vi over 40. Den tilsvarer fire porsjoner som hovedrett, eller seks porsjoner som forrett.

Her er ingrediensene du trenger til 4 porsjoner:

600 g gulrøtter
400 g stangselleri
2 store poteter
2 store løk
1,5 liter kraft
olivenolje
litt salt
pepper

Eventuelt en liten skje creme fraiche, litt urter og revet ingefær som garnityr.

Andre populære oppskrifter på Huslig:
1) Prøv en saftig og frisk marokkansk kjøttbolle-tagine med sitron og oliven
2) Kaloribudsjett? Prøv en kjernesunn smak av Thailand
3) Svensk klassiker: Västerbottenspai
4) Så lett lager du pasta uten pastamaskin

Slik gjør du:

1. Skrell gulrøtter, potet og løk. Skjær alle grønnsakene i biter.

2. Ha olivenolje i en gryte og la stangselleri og løk svette til de er blanke. Ha i gurøtter og potet, og la grønnsaksblandingen surre i 3-4 minutter til.

3. Ha i kraft (kylling- , hønse- eller grønnsakskraft alt etter hva du foretrekker). Tilsett litt salt og pepper og la koke i 30 minutter til alle grønnsakene er møre. Hvis du ikke koker lenge nok, er det vanskelig å få en fin og glatt mos. Pass også på at du ikke bruker for mye salt – kraft er vanligvis ganske salt i seg selv så smak forsiktig til.

4. Kjør i blender, eller mos med stavmikser til du har en fin puré

5. Server i skåler med litt garnityr på toppen

Smaker også nydelig med focaccia.

Du liker nok disse