fredag, juni 14, 2024

Slutt å kaste bort tid på å koke pastaen i en kjele – her er en bedre måte

Populært

Pasta er utvilsomt en av nordmenns favorittretter. Den kan varieres i det uendelige og kan lages både raskt en stressende tirsdag etter jobb eller en virkelig luksusvariant som passer til alle årets høytider og feiringer.

Men visste du at det finnes en mye mer praktisk måte å tilberede pastaen på enn å koke den i en kjele og deretter røre den inn i en eller annen sausvariant?

Hvis det ikke er gjort på riktig måte, med korrekt koketid (som må overvåkes minutt for minutt for å ikke bli over- eller underkokt!), usaltet eller for lite vann, er det imidlertid en risiko for at konsistensen blir ødelagt og hele måltidet lider.

Men med dette enkle trikset er det lettere å holde øye med alle parametre!

I stedet for å måle opp mye vann og koke det opp med litt salt før du legger i pastaen, skal du rett og slett gjøre slik at du legger pastaen i en tom stekepanne og deretter heller i vann nesten helt opp til kanten. Deretter setter du på platen og venter noen minutter.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Foto: Youtube

Etter omtrent halve koketiden kan du smake på den for å sjekke at konsistensen er riktig, og voilà! Pastaen er ferdig!

Siden vannet er kaldt fra starten av, vil ikke pastaen bli klebrig og fastne. I tillegg er det enklere å holde øye med konsistensen og å røre om!

Se klippet med instruksjonene nedenfor. Vi har bare en ting å si: Dette må prøves umiddelbart – og dermed (b)pasta!

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel