onsdag, oktober 20, 2021

Slik strikker du sokker

Populært

Mange gruer seg for å gå i gang med det første sokkeparet på strikkepinnene på grunn av hælen. Det er flere teknikker for hæl. Felles for dem er at de alle er veldig enkle når du først kan dem.

Strikkesokker er en superkoselig venninnegave, og det går raskt å strikke sokker. Det derfor har vi samlet noen varianter, slik at du kan studere trinn for trinn.

Les også: Ny strikkebok av Ingvild Grane fra @skaperrom

Dessuten fant vi også noen fine sokkeoppskrifter på internett hvis du fikk lyst til å prøve deg.

Les også: 7 positive ting som skjer i kroppen din når du strikker

YouTuberen bak kanalen Fiks idé har laget en flott video der hun demonstrerer en klassisk måte å strikke en hæl. Så legg gjerne til bokmerke og ta gjerne en titt på denne videoen om du sitter litt fast med oppskriften.

Les også: Strikk til hunden

Videoen inneholder utfyllende forklaringer på norsk og viser trinn for trinn hva man skal gjøre:

Det er selvfølgelig koselig med ensfargede ullabber. Det som er viktig er at du velger et ullgarn som er slitesterkt. Sokkene får jo litt hard medfart.

Les også: Flotte grytekluter du hekler selv

Sandnes Garn anbefaler Alpakka, mens Viking of Norway anbefaler Sportsragg. Svarta Fåret har flere garnkvaliteter til sokker, til og med en som heter Sox. Også Järbo har flere varianter, blant annet raggi, soft raggi og merino raggi.

Les også: Fire lune høstgensere du strikker i en fei

Dersom du ikke er så glad i ull og synes det kan klø litt, så kan du jo prøve Bambu Raggi fra Järbo. Det er noe ull i det, men mikset med bambus.

Les også: Begynn med julebroderiene i tide

Sokker finnes i alle varianter. Vi har funnet flere prosjekter å kose oss med utover høstkveldene her:

1,203FansLik
271FølgereFølg

Neste artikkel