fredag, juni 14, 2024

Tips til en trygg og behagelig kjøretur med hunden

Populært

Koronatid og restriksjoner har gitt en kraftig økning i folk som har skaffet seg kjæledyr.

– Nå er det mange ferske hunde- og katteeiere som planlegger sin første bilferie med kjæledyr. Husk at det er noen ekstra hensyn du bør ta med i planleggingen, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF i en pressemelding.

RELATERT: Nekter borettslaget deg å ha hund? Dette er reglene

Noen som merker at koronapandemien har gjort at flere har skaffet seg kjæledyr er forsikringsselskapene. Gjensidige rapporterer om 10 prosent økning i salg av hundeforsikringer det siste året.

TIPS FRA HUSLIG: Mennesker har med seg campingbestikk ut på tur. Hvorfor skulle ikke familiens firbeinte også ha sitt eget «turbestikk»? Sjekk denne praktiske sammenleggbare mat/vannskålen til 79 kroner (eller liten modell kr 59,-). Den er laget i sterk silikon som er enkel å rengjøre fra nettbutikken I love dogs. Skålen er perfekt å ha i vesken, i bilen eller tur-sekken. Fås i flere farger, og er helt flat når den er slått sammen slik at den tar minimal plass.

– Nå er det mange ferske kjæledyreiere som skal ta med seg hunden eller katten i bilen for første gang. Da er det viktig å huske på at du sikrer dyret godt, og at du tar deg noen pauser underveis av hensyn til dyret, sier Ryste.

NAF har tre tips til ferske kjæledyreiere som skal ut på veien:

  • Sikre kjæledyret godt i bilen
  • Ta pauser underveis
  • Ikke la dyr være igjen alene i bilen i solsteiken

Bur er best

Når du tar hunden, katten eller andre kjæledyr med deg i bilen, så er det viktig at du sikrer dyret.

RELATERT: Genialt tips: Den beste måten å fjerne katte- og hundehår på

– Ved en kollisjon eller hard oppbremsing vil et kjæledyr som er løst i bilen kunne bli slengt fremover og kan i verste fall skade passasjerer. En løs hund eller katt i bilen kan også forstyrre sjåføren og skape trafikkfarlige situasjoner. Ikke minst er det viktig å sikre dyret for å hindre at det skader seg, sier Ryste.

TIPS FRA HUSLIG: Trixie hundebur er et solid og sikkert bur i aluminium til bruk i bil. Buret finnes i mange størrelser, og er et praktisk og sikkert bur designet for bruk i bilens bagasjerom. Hundeburet skrår både foran og bak for å passe i ulike bagasjerom, og har avrundede kanter. Bilburet har sikkerhetslås på døren, sklisikring i bunnen og mange ventilasjonshull for god luftsirkulasjon. Nettbutikken I love dogs.no tilbyr Trixie hundebur i flere størrelser.

Den tryggeste måten å sikre hunden eller katten på, er å bruke et bur som er festet til anker i bagasjerommet på bilen.

– Hund eller katt kan også sikres med sele som du fester til setebeltet i baksetet på bilen, men bur er den tryggeste og beste løsningen. Buret skal gi god støtte til dyret, så det må ikke være for stort, og det er ikke behov for ståhøyde i bur til hunden. Legg gjerne et teppe i bunnen av buret for å gjøre det komfortabelt, råder Ryste.

Husk pauser

Hvis du skal på langtur, så er det viktig å legge inn noen pauser underveis så kjæledyret får drikke, gjøre fra seg og bevege seg litt. Både mennesker og dyr trenger å riste litt på beina underveis.

TIPS FRA HUSLIG: Det finnes mange smarte løsninger for å gjøre bilturen mer behagelig for din firbeinte venn. Hos I love dogs finnes for eksempel denne lure viften til katte- og hundebur som gir bedret ventilasjon og kjøling for din firbeinte venn når dere er på veien en varm sommerdag. Du fester enkelt burviften med to kroker på bilbur, transportbur eller andre steder kjæledyret oppholder seg. Dersom gitteret har for tykke stenger kan du bruke strikk eller snor rundt rillene for så å henge på viften.

Vifte til katte- og hundebur koster 329 kroner.

– Vårt siste råd til ferske kjæledyreiere er at de ikke lar dyret bli igjen alene i bilen i steikende vårsol. Vi har testet hvordan temperaturen øker, og bilen kan bli en varmefelle på rekordtid. Det er farlig og ubehagelig for kjæledyret ditt, sier Ryste.

Unngå å ta med kjæledyret når du skal på handletur, så slipper du å la dyret bli igjen i bilen. Hvis du må forlate dyret i bilen, så sett bilen i skyggen og bli borte i så kort tid som mulig. Vær OBS på at temperaturen øker raskt i bilen hvis utetemperaturen er høy, selv om bilen den står i skyggen.

TIPS FRA HUSLIG: Denne kjølematten fra Camo er fylt med gele, og blir kald når hunden og katten legger seg på den. Den trenger ikke kjøles ned i vann eller i fryser. Den gir en gradvis nedkjøling, og kan brukes nesten ubegrensede ganger, og over lengre tid. Den er lett å ta med og kan brukes hjemme, i bilen, i hundeburet, katteburet, i båten, på jobben eller du kan selv bruke den som kjøling under en laptop. Rengjøres enkelt med en fuktig klut, evt. kan den spyles med dusj eller hageslange. Matten finnes i flere størrelser hos nettbutikken I love dogs.no

Kjølematte for katt og hund finnes i flere størrelser, fra kr. 189,-
1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel