fredag, juni 14, 2024

Slik så det ut da Fredrik overtok – nå står folk i kø for å overnatte i et totalforvandlet hytteparadis

Populært

Der andre så et tak som var spist opp av maur øynet Fredrik I. Ivarson muligheter. Etter en total makeover har han siden mai 2021 leid ut til folk fra hele Østlandet med 95 prosent belegg.

– Hytta hadde ligget ute for salg i over en måned, og jeg tenkte at vi kunne dra å se på den. Da vi kom til Knardal, fant vi ikke veien til hytta for det var så igjengrodd. Taket var falt sammen og den var full av maur. Det er ikke feil å kalle den for en rønne. Den hadde stått ganske urørt i lang tid, sier Fredrik til lokalavisen Amta.

View this post on Instagram

A post shared by NEST Bunnefjorden (@nest.norway)

Det manglet vei, strøm, innlagt vann – og forsåvidt manglet også det meste av taket og store deler av veggene.

– Jeg måtte spørre naboen for å finne den gjengrodde og sammenraste stien oipp til hytta, forteller han på Instagram, der han også har delt oppdateringer om prosjektet. Snart kommer det også en egen nettside for hytta, som Fredrik kaller «The nest».

Lokalisert oppe i en skråning helt innerst i Oslofjorden, den delen som kalles Bunnefjorden, er det vakker sjøutsikt og rikelig med natur. Rett over påske i 2021 kom denne ferdighytta til Fredriks nye hyttetomt.

– Tomta er på ett og et halvt mål, men den er veldig bratt. Dermed var det bare en liten del jeg kunne bygge på. Hytta er fra 50-tallet, og grunnmuren kunne jeg ikke bruke på nytt. Derfor ble terrassen lagt på den gamle grunnmuren, og jeg snudde hytta slik at den fikk utsikt mot Bunnefjorden og Oslo. Jeg fikk det slik jeg hadde sett for meg, sier Fredrik til Amta.

Nå leier han ut stedet for «glamping» til folk fra hele Østlandet.

At det er populært er lett å forstå – se bare dette herlige bortgjemte paradiset:

Fredrik sier til lokalavisa at han håper å sette opp flere slike steder for utleie.

Avisa Amta har tidligere skrevet om hytta. Det var da forrige eier, Anne Helga Seltveit, solgte det som var den billigste eiendommen i området.

– Denne eiendommen vel må sies å tilhøre den mer kuriøse delen av Follos boligmarked, sa Seltveit til Amta den gangen.

Hun la overhodet ikke skjul på at hytta hun solgte ikke var noe oppussingsobjekt, men snarere et rivningsobjekt.

– Jeg hadde hytta ved siden av og tenkte å bygge en eventyrlig og liten hytte, for bare å nyte utsikten, men det ble ikke til det, forklarte hun til avisa.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel