tirsdag, september 22, 2020

Slik får du frodige tomatplanter kun ved bruk av en bøtte

Populært

Visste du at eddik kan gjøre underverker for plantene dine?

Vi snakker selvfølgelig om eddik. Og ikke bare får den plantene dine til å vokse og blomstre. Eddiken gir også liv til døde planter,...

7 positive ting som skjer i kroppen din når du strikker

Er du glad i å strikke, vet du dette helt sikkert allerede – at strikking og annet håndarbeid er helsefremmende. Men visste du hvor...

Det perfekte ferieparadis for deg som elsker katter – her bor det over 600 av dem

Elsker du sommer, varme, hvite strender - og katter? Da bør gjerne Hawaii være ditt neste reisemål.  Hawaii er et av verdens travleste turiststeder, og...

11 tips til perfekt gressplen

Mange drømmer om en jevn, tykk og myk gressplen utenfor huset. Fri for mose og ugress. Legger du litt omtanke og...

Flere og flere bruker hagen sin til å plante frukt, grønnsaker og urter. Ikke noe er så deilig som å spise sin egen dyrkede mat. Tomatplanter har blitt veldig populært i Norge. De er enkle å få til og man får resultater raskt. Her skal du få et genialt tips til hvordan du kan få flotte og frodige tomatplanter.

James Bryan driver hagebloggen Home Talk. Han har skrevet et innlegg som har fått mye oppmerksomhet. Her forteller han hvordan du steg for steg kan få perfekte tomatplanter, kun ved bruk av en plastbøtte.

1 Finn en bøtte

Plasser plastbøtten på bakken der du vil dyrke tomatene. James brukte en bøtte som rommet 50 liter. Det holder til fire tomatplanter.

2 Lag hull i bøtten

James lagde så først en rad med hull i bunnen av bøtten. Så lagde han en ny rad med hull ca. 25 cm. opp på siden av bøtten.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 71e850c0069a9909213e3151a48d267e88.jpg
Foto: James Bryan

3 Grav ned

Grav ned bøtten i jorden, ned til hullene langs siden. Raden med hull må være over jorden.

4 Gjødsle

Gjødsle jorden rundt bøtten godt.

5 Plant

Plant tomatplantene rundt bøtten. James plantet fire planter, men har du mindre plass, kan du bruke en mindre bøtte og plante to tomatplanter.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 5167417dba3c16cbe6f00f492d7203cd76.jpg
Foto: James Bryan

6 Vann

I stedet for å vanne tomatplantene direkte, vannet James bøtten i stedet. Ca. annenhver dag helte han vann i bøtten, som så rant sakte ut gjennom hullene og ga tomatplantene akkurat passe mengde vann.

Tomatplanter trives best med høy temperatur og lite regn. Dersom det regner mye, må du være oppmerksom på mengden vann du heller i bøtten.

På under en og en halv måned, hadde James tomatplanter vokst seg store og frodige. De ble over to meter høye og James kunne plukke store og flotte tomater i fleng.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er acb23e64cfac26dc7177130d571c9f0732.jpg
Foto: James Bryan

73,241FansLik
262FølgereFølg

Neste artikkel