Quantcast
torsdag, november 26, 2020

Slik får du frodige tomatplanter kun ved bruk av en bøtte

Populært

Lag din egen vannkanne med lys

I dag har vi en vakker utendørs DIY å dele med deg. Denne vannkannen med lys er så vakker og så lett å lage! Velg...

DIY: Se hvordan du forvandler baller av aluminiumsfolie til vakre kuler

Elsker du både DIY og resirkulering? Da bør du sjekke ut denne japanske trenden! En av de tingene som ikke kan gjenbrukes til særlig...

Renoverte campingvogn fra 1988 – sjekk resultatet

Flere og flere nordmenn får øynene for å feriere i sitt eget land, noe som er spesielt aktuelt nå i sommer med koronaepidemien. Noe...

Alenefaren kjøper en gammel skolebuss, og forvandler den om til et hjem for seg og sin datter

Adam Collier (42) er en snekker fra Brighton i England. Han har en tenåringsdatter, Devan. Sammen har de laget seg et hjem av en...

Flere og flere bruker hagen sin til å plante frukt, grønnsaker og urter. Ikke noe er så deilig som å spise sin egen dyrkede mat. Tomatplanter har blitt veldig populært i Norge. De er enkle å få til og man får resultater raskt. Her skal du få et genialt tips til hvordan du kan få flotte og frodige tomatplanter.

James Bryan driver hagebloggen Home Talk. Han har skrevet et innlegg som har fått mye oppmerksomhet. Her forteller han hvordan du steg for steg kan få perfekte tomatplanter, kun ved bruk av en plastbøtte.

1 Finn en bøtte

Plasser plastbøtten på bakken der du vil dyrke tomatene. James brukte en bøtte som rommet 50 liter. Det holder til fire tomatplanter.

2 Lag hull i bøtten

James lagde så først en rad med hull i bunnen av bøtten. Så lagde han en ny rad med hull ca. 25 cm. opp på siden av bøtten.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 71e850c0069a9909213e3151a48d267e88.jpg
Foto: James Bryan

3 Grav ned

Grav ned bøtten i jorden, ned til hullene langs siden. Raden med hull må være over jorden.

4 Gjødsle

Gjødsle jorden rundt bøtten godt.

5 Plant

Plant tomatplantene rundt bøtten. James plantet fire planter, men har du mindre plass, kan du bruke en mindre bøtte og plante to tomatplanter.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 5167417dba3c16cbe6f00f492d7203cd76.jpg
Foto: James Bryan

6 Vann

I stedet for å vanne tomatplantene direkte, vannet James bøtten i stedet. Ca. annenhver dag helte han vann i bøtten, som så rant sakte ut gjennom hullene og ga tomatplantene akkurat passe mengde vann.

Tomatplanter trives best med høy temperatur og lite regn. Dersom det regner mye, må du være oppmerksom på mengden vann du heller i bøtten.

På under en og en halv måned, hadde James tomatplanter vokst seg store og frodige. De ble over to meter høye og James kunne plukke store og flotte tomater i fleng.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er acb23e64cfac26dc7177130d571c9f0732.jpg
Foto: James Bryan

74,199FansLik
270FølgereFølg

Neste artikkel