onsdag, oktober 20, 2021

Slik åpner du enkelt tette toalett

Populært

Det finnes knapt noe som skaper mer panikk i hjemmet enn når toalettet renner over. Du trekker ned, og ser hvordan vannet bare stiger og stiger til det i verste fall renner over kanten og flyter ut over hele gulvet. Her skal du få et genialt triks som enkelt åpner tette toalett.

Det første man gjerne tyr til når toalettet tetter seg til, er en sugekopp. Og det kan i mange tilfeller løse hele problemet. Men dessverre ikke alltid. Da plukker mange opp telefonen og ringer til rørleggeren. Og det kan fort bli kjempedyrt. I hvert fall hvis toalettet tetter seg i helgen eller på helligdager, hvilket det jo av en eller annen merkelig grunn har en tendens til å gjøre.

Slik gjør du

Men her skal du få et enkelt triks til hvordan du kan åpne toalettet. Du trenger bare to ting: vann og oppvasksåpe. Det har de fleste i huset allerede.

Slik gjør du:

1 Varm opp fire liter med vann. Det skal ikke koke, men være varmt.

2 Hell en halv flaske oppvasksåpe, som Zalo eller liknende, ned i toalettskålen.

3 Hell det varme vannet forsiktig etter ned i toalettet.

4 la virke i rundt 15 minutter før du trekker ned.

Hvis dette ikke virker, og toalettet fortsatt er tett, kan du gjenta hele prosedyren en gang til.

Derfor virker det

Grunnen til at oppvaskmiddel i varmt vann fungerer så bra til å løse opp tette toaletter, er fordi såpen er fettløselig. Akkurat som den løser opp matrester som sitter fast på gryter, stekepanner og porselenformer, løser den også opp smuss som har tettet igjen toalettet. Slikt smuss er ofte fettete.

Så kan du bare senke skuldrene, slappe av og spare pengene du ellers ville ha brukt på rørleggeren.

Kilde: Expressen

1,203FansLik
271FølgereFølg

Neste artikkel