tirsdag, april 20, 2021

Har du fått dette på trappa? Da bør du passe på!

Populært

spot_img

Innbruddstyvene har egne metoder for å finne ut om du har tenkt deg på påsketur. Dette er tegnene du bør se opp for.

Blomst ved døra, teip rundt dørhåndtaket eller tusjmerke i dørkarmen er også noen av tegnene du bør se opp for hvis du har tenkt deg på reise.

Dette er nemlig noen av metodene innbruddstyver bruker for å finne ut om du er hjemme, forteller Gjensidige ifølge Din Side.

Andre ting du bør være obs på er mynt, stein eller kvist på trappa.

– Vi har opplevd at tyver ringer husstanden for å tilby forskjellige hjemmetjenester. De kan for eksempel si at de vil komme innom for å sjekke Get-boksen, eller late som de vil selge deg alarm, sier politioverbetjent Tina Berg i Sør-Øst politidistrikt samme pressemelding.

Tyvene følger med på måking

Sikkerhetsekspert i alarmselskapet Verisure, Dagfinn Thorkildsen, forteller til Din Side at dette er triks som brukes året rundt. Om du bor i et område der det fortsatt er snø så er måking et annet tegn innbruddstyvene følger med på, så det kan være lurt å be naboen hjelpe deg å måke mens du er på ferie.

– Vi har også sett flere tilfeller der det blir lagt ting på dørmatta eller stukket papirlapper og pinner inn i dørkarmen. Det handler generelt om å legge gjenstander der de åpenbart ikke hører hjemme. Tyvene følger så med på om gjenstanden blir flyttet på, noe som indikerer om det er noen hjemme, forteller Berg.

Etter fellesferien samlet NRK tall fra politiet og flere av de største forsikringsselskapene i Norge.

Tallene viste en vesentlig nedgang i innbrudd og tyveri fra bolig, hytte, bil og båt under koronapandemien.

– Vi har ikke sett noe lignende. Det har vært en kraftig reduksjon på 70 prosent i antall innbrudd i andre kvartal i 2020, sammenlignet med samme periode i fjor, uttalte Lars Galtung, kommunikasjonsdirektør i If skadeforsikring.

Da viste Politi og forsikringsselskaper til to ting de trodde hadde spesielt stor effekt på statistikken: Det ene var at folk har vært mye mer hjemme under pandemien, og det andre er at stengte grenser kan ha satt kjepper i hjulene for innbruddsligaer.

76,037FansLik
269FølgereFølg
spot_img
spot_img

Neste artikkel