mandag, februar 26, 2024

Skap påskestemning med vakre egg du lager selv

Populært

Å pynte med vakre, malte påskeegg du har laget selv er enkelt!

Før du kan dekorere eggene må selvfølgelig innholdet ut. Mange som ikke har blåst egg før kan grue seg litt. Det er en egen teknikk.

Før du går i gang trenger du trenger en synål, en sprøyte uten spiss, såpevann og selvfølgelig egg.

Sett egget i kartongen slik at det står stødig.

Lag hull i egget med nålen. Bruk gjerne en liten flaske eller noe du kan dunke lett på nålen for å lage hull. Vær forsiktig, det er fort gjort å være litt for hardhendt. 

Pirk hullet større, og gjør det samme på motsatt side av egget. Matbutikken Meny har et lurt tips: Passer du på at du også stikker hull på eggeplommen med nålen er det enklere å blåse ut innholdet.

Sett munnen mot hullet på den ene siden og blås ut innholdet i egget.  

Bruk så sprøyten til å sprøyte såpevann inn i det tomme skallet.

Hold fingrene foran hullene og rist egget. Gjenta et par ganger. Du vil ha egget så rent og pent på innsiden som mulig, slik at det ikke begynner å lukte råttent.

Nå lar du skallene tørke helt før du begynner å dekorere.

Tips når du maler påskeegg

For å få malt eggene uten å samtidig sette fingeravtrykk overalt, kan du tre egget forsiktig på en grillpinne for å få det til å stå stødig. Fest en korkbit el.l. i den ene enden og en strikk i den andre. Plasser deretter grillpinnen på noe som gjør at den står stødig – for eksempel på kjeglene i eggekartongen.

Når egget står slik kan du vende det og male over alt, uten å bekymre deg for fingeravtrykk.

Lag fine påskegg selv. Foto: Canva

Om du vil henge opp eggene gjør du dette ved å feste en sytråd rundt en liten bit av en fyrstikk eller tannpirker. Fest tråden midt på den lille pinnen og før den inn i egget. Nå vil pinnen sette seg på tvers, slik at du kan få hengt opp påskedekorasjonen din.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel