fredag, juni 14, 2024

Motedesigneren Edda Gimnes lager tepper

Populært

Den norske motedesigneren Edda Gimnes lager fargerike klær som superstjerner som Lady Gaga og Gigi Hadid har omfavnet. I november kommer teppekolleksjonen hennes.

Med sin unike strek og uttrykksfulle kleskreasjoner, hvor mote møter kunst, har Edda Gimnes raskt skapt et navn for seg selv innen moteindustrien.

Hennes unike strek har skapt en gjenkjennelig identitet som tiltrekker seg en ny generasjon kunder i alle aldre som er på jakt etter unikhet – og klærne hennes har blitt brukt av superstjerner som Lady Gaga, Gigi Hadid og Cardi B.

Edda har blitt presentert i både museer og kunstinstallasjoner. Hun er dessuten også en av de yngste designerne som noensinne har blitt utstilt på The Met i New York, og kreasjonene hennes har blitt kjøpt inn av Nasjonalmuseet.

Nå har designstjernen laget tre tepper i samarbeid med InHouse. Kolleksjonen EDDA by InHouse kommer i november 2022, og er tilgjengelige for bestilling hos utvalgte InHouse forhandlere i Norge.

– EDDA handler om å kombinere kunst og mote på en uventet måte, og skape et lekent og levende univers, forteller Edda Gimnes.

Teppene er håndtuftet i New Zealand-ull og/eller Tencel. De kommer i standardstørrelse 160×230 cm og 200×290 cm, samt som runde tepper som er 200 cm i diameter. Men teppene kan også bestilles på egne mål. Alle er oppkalt etter noen av Edda favorittbyer.

Her er Edda selv, med teppet i design «Copenhagen»

I mønstrene London og Copenhagen har Edda tolket leopardprint og omformet det på sin unike og kreative måte. Begge designene har en spennende og uttrykksfull fargebruk.

– Jeg ønsket å skape min versjon av det klassiske leopardprintet med fokus på det organiske, lekne og imperfekte som står sentralt i EDDA, forklarer Gimnes.

Oslo er et friskt og frodig blomsterdesign i to ulike farger, sterk lilla og mørk blå. 

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel