mandag, desember 5, 2022

Så raskt og lett som dette kan du også pusse sølvtøy

Populært

Det er mange som kvier seg til å pusse sølvtøy før jul. Men vi kom over et tips som gjør det hele mye enklere og mindre grisete.

Rengjøringsbyrået City Maid er eksperter på å holde ting pent og plettfritt. De har delt et lurt tips for hvordan man kan pusse sølvtøyet uten å slite seg helt ut.

Du trenger bare en ildfast form, aluminiumsfolie, salt, bakepulver og vann.

  1. Dekk en ildfast form med aluminiumsfolie og legg opp i sølvtøyet
  2. Hell på én kopp med salt og én kopp med bakepulver
  3. Fyll opp formen med kokende vann
  4. La stå i 30 min
  5. Skyll av sølvtøyet i varmt vann og tørk av med oppvaskhåndkle

Da får du skinnende sølvtøy – blank og fint uten mye jobb. Restene fra den ildfaste formen kan du bare skylle rett ut i vasken.

De gjør ellers oppmerksom på at du ikke bør gjøre dette dersom sølvtøyet ditt er fra før 1930. Eldre sølvtøy kan nemlig inneholde kobber, og da vil dette virke mot sin hensikt.

Et annet tips er å pusse med krystallsoda i stedenfor bakepulver og salt.

Da har du 4 ss med krystallsoda i en liter med vann. Bland godt og legg sølvtøyet oppi. Etter 15 minutter kan du ta ut sølvtøyet og tørke det rent med en mikrofiber-klut.

Og når du har brukt sølvtøyet – trodde du at du måtte vaske det for hånd? Nei, sier Huseiernes Landsforening: Med mindre sølvtøyet ditt er veldig gammelt og knivene har pålimt skaft, så er ikke det nødvendig. Helstøpte skjeer og gafler kan gå rett i oppvaskmaskinen. Sørg bare for å holde av en egen plass til sølvet i kurven til bestikk og hold det adskilt fra stål, så går det fint.

1,198FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel