Restemat: Fylt paprika

av Helene

Denne herlige retten er en enkel og kjapp måte å bruke opp rester etter fredagstacoen.

Har du kjøttdeig til overs etter tacoen? Kanskje litt ris til overs fra gårsdagens middag og noen tomater som har vært litt lenge i kjøleskapet? Da har du en god og kjapp restemiddag.

Fylt paprika kan nytes som snaddermat, forrett eller som lett lunsj.

Relatert: Stopp matsvinn med restemat: Tomat som holder på å bli dårlig? Potet til overs fra middagen i går?

Dersom du lager disse i airfryer holder det å steke dem i 12 til 15 minutter på 180 grader. Om du bruker komfyren så trenger paprikaene ca 20 minutter i stekeovn på 175 grader.

Du kan bruke røde, gule og grønne paprikaer. Men de grønne har litt beskere smak og trenger derfor litt ekstra steketid.

Relatert: Restemat: Lag en kjapp asiatisk klassiker med ris-restene

Ingrediensene er en pekepinn på hva du kan ha i. Dersom du ikke har ris kan du for eksempel blande kjøttdeigen med brødterninger og løk. I Italia er det vanlig å blande loff, ansjosfileter, persille, parmesan og kapers som fyll til stekt paprika. Så hva du har i dem er egentlig mest et spørsmål om hva du har av rester, og hvilke smaker du liker sammen.

Ingredienser

Paprika (en per person)
Rester av kjøttdeig eller karbonadedeig (brunet)
Ris
Løk
Hele hermetiske tomater, eller tomater som holder på å bli gamle
Tomatpuré
Salt
Pepper
Revet ost

Slik gjør du:

Skjær toppen av paprikaene, og fjern kjernen og frøene. Vask og tørk paprikaene og sett dem til side.

Bland ferdigkokt ris med kjøttdeig, finhakket løk, hakkede tomater, salt og pepper.

Bruk en skje for å fylle hver paprika med kjøttblandingen.

Sett deretter den fylte paprikaen i Airfryerens frityrkurv, la det være litt mellomrom mellom hver paprika slik at den varme luften kan sirkulere rundt dem. Stek på 180 grader i 12-15 minutter.

Når det er ca 2 minutter igjen av steketiden strør du på litt revet ost på toppen.

Du liker nok disse