fredag, juni 14, 2024

Et skifte innen sofadesign? Se TV-produsentens forslag til hvordan de mener en moderne sofa bør være

Populært

Først kom sofaen, så kom TV-en. Mens TV-en er i stadig utvikling, er sofaen mer eller mindre lik som da den ble introdusert.

I et nytt prosjekt, har Samsung, som er en av verdens største TV-produsenter, inngått et samarbeid med et designbyrå for å utforske hvordan sofaen ville sett ut dersom den ble oppfunnet i dag.

Samsung forteller at målet er å kunne inspirere en hel bransje – møbelbransjen – til å tenke nytt om funksjonelt design. De har lekt med tanken om hvordan sofaen ville sett ut om den utviklet seg i tråd med TV-teknologien for å passe fremtidige behov og atferd.

Les også: Dette må du tenke på når du lager ny planløsning i stua

– Hypotesen om at vi kan forbedre seeropplevelsen betraktelig ved å tilpasse sofaen til de ulike behovene og situasjonene vi bruker TV-ene våre i, har vært utgangspunktet for prosjektet, forklarer Magnus Nilsson som er nordisk produktekspert hos Samsung.

En ny undersøkelse fra YouGov viser at 31 prosent av nordmenn tilbringer minst tre timer i sofaen om dagen. Samtidig har TV-teknologien og våre TV-vaner endret seg. I dag brukes ikke bare TV-en til å se tradisjonelle TV-programmer, men også til å game/spille, jobbe hjemmefra, nyte kunst og trene.

Les også: Elbilprodusenten lanserer klimavennlig tretopp-hytte – se det lekre designet her

Vi har ofte flere skjermer hjemme, bruker gjerne flere skjermer på samme tid og i nye kroppsstillinger enn tidligere. Dette er ikke sofaene våre designet for, og Samsung forteller at det var denne utfordringen som ga liv til prosjektet.

– Hvordan vi bruker skjermer i dag er ikke lenger knyttet til ett rom eller én kroppsstilling. Undersøkelsen gjorde det tydelig at fremtidens sofa må være lett å transportere mellom ulike rom, og kanskje til og med kunne ryddes bort. Den må være komfortabel, tilpasset bruk over lengre tid og kunne justeres for ulike kroppsstillinger avhengig av bruksområdet, sier Johan Löfgren, medgründer hos Form Us With Love.

Han legger til at materialet også er av stor betydning når vi utforsker den futuristiske sofaen.

– Fordi en tradisjonell sofa har en kjerne av kortvarig kaldskum, har vi jobbet for å bruke færre ressurser uten at det skal gå på bekostning av komforten, forklarer Löfgren.

Prosjektet baserer seg på omfattende forskning og innsikt om dagens sofadesign, brukeratferd og TV-teknologi, samlet inn siden mai 2022. Sluttresultatet er SHIFT ² – et konsept med fleksibilitet i sentrum.

SHIFT er laget for å enkelt kunne individualisere materiale, farge og innstillinger. En konseptuell prototype av sofaen ble vist under Stockholm Design Week i studioet til Form Us With Love.

Les også: Slik kuttet familien Pedersen 66,5 prosent av strømforbruket på hytta

– Etterspørselen etter teknologi som er tilpasset ulike atferdstyper, behov, stiler og hjem øker stadig, noe som tydelig gjenspeiles i Samsungs TV-sortiment. Vi ønsker å tilpasse hjemmet vårt til egen stil og interesser, sier Nilsson.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel