Grove Polarbrød

av Elisabeth

Lag egne polarbrød, perfekt i lunsjboksen eller til kveldsmaten. Lag en stor porsjon, og du kan fryse ned resten. Denne oppskriften er etter inspirasjon fra matprat.

Grove Polarbrød

Print
Serveringer: 24 Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 230 Kalorier 7 gram Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

  • 400 g hvetemel

  • 400 g fin sammalt hvete

  • 150 g havremel

  • 0,25 pk fersk gjær (ca. 12 g)

  • 1 ts salt

  • 4,5 dl melk

  • 2 dl vann

  • 1 dl nøytral olje (f.eks. rapsolje)

SLIK GJØR DU

  1. Ha mel, gjær og salt i en stor bakebolle. Tilsett melk, vann og olje. Elt deigen med kjøkkenmaskin i ca. 15 minutter til den blir jevn og smidig.
    Tips: Havremel kan lages ved å kjøre havregryn i en blender eller foodprosessor.

  2. Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.

  3. Ha deigen over på et melet bakebord. Del i ca. 24 like store emner. Trill til boller, og kjevle dem flate til ca. 0,5 cm tykkelse. Stikk hull i hvert brød med en grillpinne eller lignende.

  4. Legg brødene på stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen på 225 °C i 8–10 minutter.

  5. Avkjøl på rist med et kjøkkenhåndkle over, slik at de holder seg myke.
    Tips: Brødene kan fryses. Legg frosne polarbrød rett i brødristeren for nystekt smak på 2 minutter!


♻️ Bruk opp restene!

Har du deig til overs? Form små grove boller, stek og nyt med syltetøy eller brunost.
Har du ferdigstekte polarbrød igjen? Prøv disse ideene:

  • Bruk som små pizzabunner

  • Server til supper eller salater

  • Smør ferdigfrosne brød rett i matpakka – tiner til lunsj og holder pålegget kaldt!

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse