Lag egne polarbrød, perfekt i lunsjboksen eller til kveldsmaten. Lag en stor porsjon, og du kan fryse ned resten. Denne oppskriften er etter inspirasjon fra matprat.

INGREDIENSER
-
400 g hvetemel
-
400 g fin sammalt hvete
-
150 g havremel
-
0,25 pk fersk gjær (ca. 12 g)
-
1 ts salt
-
4,5 dl melk
-
2 dl vann
-
1 dl nøytral olje (f.eks. rapsolje)
SLIK GJØR DU
-
Ha mel, gjær og salt i en stor bakebolle. Tilsett melk, vann og olje. Elt deigen med kjøkkenmaskin i ca. 15 minutter til den blir jevn og smidig.
Tips: Havremel kan lages ved å kjøre havregryn i en blender eller foodprosessor. -
Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
-
Ha deigen over på et melet bakebord. Del i ca. 24 like store emner. Trill til boller, og kjevle dem flate til ca. 0,5 cm tykkelse. Stikk hull i hvert brød med en grillpinne eller lignende.
-
Legg brødene på stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen på 225 °C i 8–10 minutter.
-
Avkjøl på rist med et kjøkkenhåndkle over, slik at de holder seg myke.
Tips: Brødene kan fryses. Legg frosne polarbrød rett i brødristeren for nystekt smak på 2 minutter!
♻️ Bruk opp restene!
Har du deig til overs? Form små grove boller, stek og nyt med syltetøy eller brunost.
Har du ferdigstekte polarbrød igjen? Prøv disse ideene:
-
Bruk som små pizzabunner
-
Server til supper eller salater
-
Smør ferdigfrosne brød rett i matpakka – tiner til lunsj og holder pålegget kaldt!