Det finnes uendelig mange varianter man kan lage potetsalat. Denne varianten som vi opprinnelig fant på Trines Matblogg, har blitt en favoritt.
Salaten inneholder creme fraiche lett, og er dermed ikke blant kaloriverstingene. I tillegg gjør epler og sitronsaft at den får et herlig og sommerlig friskt preg.
Potetsalat er raskt og enkelt å lage. Bare pass på at du har tid til å kjøle de kokte potetene. Du kan gjerne koke poteter dagen i forveien og ha de i kjøleskapet over natten.
Relatert: Lun aubergingrateng
Ingredienser:
1 kilo kokefaste poteter
2 ts dijon sennep
300 g creme fraiche
2ss majones
2 epler
½ purreløk
2 ss sitronsaft
2 ts honning
Salt
Pepper
Gressløk eller finhakket bladpersille som garnityr
RELATERT: Hils våren velkommen med en deilig sitronmarengspai
TIPS FRA HUSLIG: En grønnsakskniv er litt mindre enn en kokkekniv, og derfor snedig å jobbe med når det er mye som skal hakkes, kuttes og ternes. Og en god kniv gjør jobben morsommere og enklere. Grønnsakskniven GS1-11 fra Global er utstyrt med et skarpt og kort knivblad som gjør det enkelt å komme til helt tett på råvarene. Det høye, buede bladet gir deg optimal kontroll over knivens bevegelser, og gjør det mulig å hakke råvarer uten å løfte kniven fra skjærebrettet. Globals fokus på ergonomi, design og funksjonalitet gjør serien populær hos både hobby- og profesjonelle kokker. Kniven er laget i stål.
Slik gjør du:
1. Start med å koke opp potetene. La de avkjøles, og skjær de deretter i terninger.
2. Bland creme fraiche, majones og sennep godt. Ha deretter i sitronsaft og til slutt honning.
3. Ta kjernen ut av eplet, og skjær det i terninger. Bruker du et rødt eple får du litt ekstra fin farge i salaten.
4. Kutt purreløken i tynne ringer.
RELATERT: Salade Niçoise – klassikeren som kan nytes som middag
TIPS FRA HUSLIG: Synes du det er vanskelig å skjære tynt med kniv? Du er ikke alene! Selv profesjonelle kokker benytter mandolinjern når de skal skjære ekstra tynt. Prøv en mandolin – den holder fingertuppene dine trygge samtidig som du får skåret tynne og delikate skiver. Dette multiverktøyet fra Kitchenline-serien til Christiania Glassmagasin holder fingrene dine trygge.
5. Bland eplene og purreløken inn i creme fraiche-blandingen og smak til med salt og pepper.
6. Vend deretter inn potet-terningene.
7. Hakk opp bladpersille eller gressløk og strø på som garnityr
TIPS FRA HUSLIG: Lekre serveringsboller fra Cathrineholm pynter opp bordet. De ikoniske emaljeskålene hadde sin storhetstid i USA på 60-tallet og har nå igjen blitt populære samleobjekter i mange norske hjem. Hver Cathrineholm-bolle er håndlaget og unik, derfor vil det alltid være små forskjeller på hver bolle. Bollene finnes i en rekke farger og størrelser og pynter opp på ethvert bord.