torsdag, oktober 22, 2020

Fem enkle metoder for å bli kvitt sølvkre

Populært

Derfor må du alltid feste kommoder og klesskap til veggen

En tragisk ulykke satt fokus på hvordan man bør sikre møbler i et hjem med små barn. Du kjenner sikkert igjen følelsen av å ha...

Derfor skal du ikke ta bort folien på smørpakken

River du av folien som sitter under lokket på smørpakken? De fleste gjør nok det. Men det kan faktisk lønne seg...

Bygger hus basert på barnetegninger

Et entreprenørfirma i England kom på en genial ide. De ønsket å lage noen spesiell modeller, og bestemte seg for å...

Denne ene ingrediensen fjerner mugg på badet ditt – uten giftige kjemikalier

Mugg storstives på det varme og fuktige baderommet ditt. Og har du først fått mugg på badet, kan det fort bli både dyrt og...

Sølvkre er forhatte baderomsgjester. Selv om de kan hjelpe med å bekjempe sopp og støv, er det ikke noe folk ønsker å ha hjemme.

Sølvkre elsker fuktige, varme rom. Selv om de ikke gjør så mye skade er det ikke noe vi ønsker å ha på badeværelset.

Her er fem tips til hvordan du enkelt kan bli kvitt de ubudne gjestene. Ingrediensene du trenger har du antagelig allerede i kjøkkenskapet.

1. Potetfelle

Sølvkreet liker stivelse. Det kan du utnytte for å fange dem i en snedig potetfelle.

Del en potet i to og lag noen små snitt i den. Plassér poteten oppi en plastposet og legg den åpen langs gulvet slik at sølvreene kan snike seg inn for å spise potet. Når du har fått en solid fangst er det bare å lukke posen og kaste den.

Sølvkre foto: Hans Braxmeier / Pixabay

2. Honningfelle

En annen favoritt blant sølvkreene er honning eller sirup. Du kan pensle dette på et bakepapir og legge det der du har sett sølvkreene pleier å dukke opp. Pass på at du benytter seig og klistrete honning eller sirup slik at de sitter fast i søtsakene og det er enkelt å kaste dem ut.

3. Eddik

Eddik er et vidundermiddel for de utroligste husholdningsoppgaver. Du kan også benytte eddik for å bli kvitt sølvkre. Lukten er nemlig alt for sterk for små dyr så om du tar litt eddik på en svamp og gnir langs lister og sprekker hvor de uvelkomne badegjestene pleier å dukke opp, så holder de seg vekk.

4. Bakepulver

Bland bakepulver og sukker. Sølvkre elsker søtsaker og sukkeret vil lokke dem til å spise blandingen din. Bakepulveret får dem til å svulme opp – og dø.

 5. Lavendel

Duft av lavendel er en annen mye brukt metode for å holde småkryp unna. Tar du noen dråper lavendelolje i vaskevannet ditt når du rengjør badet vil de ikke lenger trives hjemme hos deg.  

73,673FansLik
268FølgereFølg

Neste artikkel